Mielipiteet

Tuomo Kinnunen mielipiteessään: Valtuutetut huolissaan sote-keskuksen käyttöönoton viivästymisestä

Reisjärven kunnanvaltuusto keskusteli 21.8.2023 uuden sote-keskuksen käyttöönoton viivästymisestä. Valtuusto kävi hyvän ja vilkkaan keskustelun asiasta.

Päätimme kirjata kokouspöytäkirjaan asiat, joista keskusteltiin ja lähettää Pohteelle ns. mustaa valkoisella. Viestinä, että emme enää hyväksy, emmekä anna ymmärrystä käyttöönoton viivästymiselle. Nostin kokouksessa esille kunnan julkisen kannanoton tarpeen lehdistössä paineen antamiseksi Pohteelle. Esille tuli, että on jo tulossa lehtijuttu. Se tulikin, mutta ei koko valtuuston nimissä. Oletimme kannanoton olevan koko kunnan puolesta. Sinänsä lehtikannanoton sisältö on oikea ja sitä mistä keskusteltiin. Siitä kiitokset.

Sotekeskuksen käyttöönoton viivästymisen lisäksi huolenaiheena on Reisjärven arviointiyksikkö. Pohteessa käydään keskusteluja sen lakkauttamisesta. Kyyti on kylmää, mutta tämän uudistuksen kohdalla se oli ennalta nähtävissä. Ylemmän tason tavoitteet sotepalveluiden suhteen on joku aivan muu kuin mistä uudistuksesta päättäneet tahot ovat puhuneet.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Samassa valtuustossa keskusteltiin myös palo- ja pelastustoimen tilanteesta Reisjärvellä. Sehän on täysin kestämätön ja ala-arvoinen. Tilanne on se, että hälytyksiin ei välttämättä lähde ketään. On ollut jo useita tapauksia, joissa näin on käynyt. On vain ajan kysymys milloin tapahtuu jotain tosi pahaa. Haapajärven miehistö ei ehdi ajoissa hälytyksiin. Myös tästä ehdotin kirjausta pöytäkirjaan ja sen toimittamista Pohteelle ja AVI:n. Tämä hyväksyttiin. Palo- ja pelastustoimihan kuuluu myös Pohteen järjestämisvastuulle. Nykyinen tilanne on mielestäni jopa lainvastainen.

Tarkoitukseni on siis sanoa, että olemme koko kuntana ja valtuustona huolissaan ja ärsyyntyneitä Pohteen toiminnasta. Toki viimekätinen vastuullinen on soten rahoittaja eli valtio.

Yhteistyöterveisin

Tuomo Kinnunen

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kunnanvaltuutettu

Vapauden Liitto