Ajankohtaista

Tiina Isotalus hoitamaan Reisjärven talous- ja henkilöstöjohtajan tehtävää ‒ ”Pienessä kunnassa osattava vähän kaikkea”

Kokkolan kaupunginvaltuuston kokouksessa toukokuussa Tiina Isotalus kuunteli hallintojohtaja Ben Weizmannin mielipiteitä. Kuva: Jukka Lehojärvi

Reisjärven vajaan 3000 asukkaan maalaiskunta on palkannut määräaikaiseksi talous- ja henkilöstöjohtajakseen eli virkarälssissä ehkä toiseksi tärkeimpään tehtävään henkilön suoraan Kokkolan kunnalliselämän huipulta.

– Mietin tätä mahdollisuutta hetken ja päätin olla ehdolla, kun tällainen mahdollisuus tuli. Minusta on todella mielenkiintoista tutustua pienen kunnan hallintoon ja elämänmenoon. Pienessä kunnassa on kaikki velvoitteet kuin suurella kaupoungilla, mutta resurssia tekemiseen on vähemmän, siksi tehtäväkuvat esimerkiksi Reisjärvellä ovat laajat ja monipuoliset, Kokkolan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tiina Isotalus miettii virkapöytänsä takana Reisjärven kunnantalossa.

Reisjärvelle Isotaluksen toi vapautunut talous- ja henkilöstöhallinnon paikka. Hän toimii virassa väliaikaisena ainakin vuoden loppuun ja mahdollisesti myös ensi vuoden puolelle. Talous- ja henkilöstöjohtajan vakinaisen viran täyttö on parhaillaan kesken, ja haku jatkuu lokakuun puoliväliin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Virassa aiemmin toiminut Anssi Lahnalampi valittiin Keski-Pohjanmaan liittoon hallintojohtajaksi. Tuuraaja piti löytää nopeasti, kun tulevan vuoden budjetin laadinta alkoi kovastikin tulla ajankohtaiseksi.

– Olen tänään (keskiviikko) töissä kolmatta päivää. Mielenkiintoiselta vaikuttaa, Isotalus kommentoi. Samalla voi harkita oman uran seuraavia askeleita.

Toista kautta Kokkolan kaupunginvaltuustossa ja meneillään olevalla kaudella valtuuston puheenjohtajana vaikuttava Isotalus sanoo seuraavansa todella mielenkiinnolla pienen kunnan budjetin valmistumista. Mittakaava on erilainen kuin Kokkolan 47 000 asukkaan kaupungin talousarvio, ja siitä päättäminen.

– Valmistuuhan se budjetti. itse asiassa Reisjärvi pärjäsi hyvin valtionosuusmuutoksessa. Monessa muussa kunnassa pähkäillään enemmän, että miten valtionosuudet niin paljon laskivat.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Uutta kunnassa työskenteleminen ei Isotalukselle ole. Hän kertoo olleensa viime vuoden loppuun hallintosihteerinä Kalajoen kaupungissa ja jättäytyneensä sitten tekemään vaalityötä kevään eduskuntavaaleissa. Arkadianmäki jäi vielä haaveeksi.

– Nyt tehdään täysillä tätä työtä ja panostetaan myös Kokkolan luottamustoimiin. Nämä tehtävät tukevat toisiaan, Isotalus pohtii.

Isotalus aikoo ainakin alussa tehdä töitään Reisjärven kunnantalolla. Hän kortteeraa tarpeen mukaan enonsa luona Sievissä. Eno on tunnettu kunnallispoliitikko, maanviljelijä Heikki Voltti.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä