Kulttuuri

The Captain — levynjulkaisukonsetti Haapajärven kulttuurisalissa

Haapajärvi

Jazzkitaristi ja säveltäjä Mathias Sandberg saapuu konsertoimaan Haapajärvelle. Kuva: Jan Sandvik

The Captain -levynjulkaisukonsertti järjestetään Haapajärven kulttuurisalissa torstaina 4.5.2023 klo 18.00.

Jazzkitaristi ja säveltäjä Mathias Sandberg, jota amerikkalaisessa musiikkilehdessä Jazziz Magazine on kutsuttu "yhdeksi Suomen parhaiten varjelluista salaisuuksista", kuuluu maamme aktiivisimpiin jazzmuusikoihin. Hän on opiskellut New Yorkin Manhattan School of Musicissa ja Bostonin Berklee College of Musicissa, ja työskennellyt mm. Georg Riedelin, Pierre Swärdin, Peter Asplundin, Nick Mancinin, Jukka Eskolan, Teppo Mäkysen ja Manuel Dunkelin kanssa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sandberg tekee vuosittain satakunta jazzkonserttia ja on kiertänyt sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa.

Mathias Sandbergin debyytti-soololevy The Doctor (2020) on saanut ylistäviä arvosteluja molemmilla puolilla Atlanttia ja sitä on soitettu ahkerasti jazzradiokanavilla Euroopassa, Yhdysvalloissa, Etelä-Amerikassa, Aasiassa ja Australiassa.

Sandbergin pitkään odotettu uusi triolevy The Captain julkaistiin maaliskuussa 2023.

Levynjulkaisukonserteissa kuullaan trion omalaatuista ”hard swingin', groovy & soulful jazz”-sekoitusta vahvoilla melodioilla, rytmisesti leikkisää improvisaatiota ja lähes telepaattista yhteissoittoa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Konsertissa esiintyvät Mathias Sandbergin rinnalla kontrabassoa soittava Zacharias Holmkvist sekä rumpali Stefan Brokvist.