Paikallisuutiset

Tatuointimessut järjestetään Puustellissa syyskuussa: ”Saa tulla käymään vaikka ei tatuointia ottaisikaan”

Puustellin Puusbaarissa saa mustetta ihoonsa ja musiikkia korvillensa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Matti Haapala on osalle nivalalaisia tuttu Pata Tattoosta, osalle Nelemusta. Kuva: Reetta Ängeslevä

Puustellissa Puusbaarin tiloissa kuullaan tatuointikoneiden surinaa 1.-2 syyskuuta, sillä Pata Tattoosta tuttu tatuoija Matti Haapala järjestää kolmannet tatuointimessut Nivalassa. Tatuointimessut järjestävä yhdistys on Nivalan elävän musiikin yhdistys, Nelemu, jossa Haapala toimii puheenjohtajana.

– Yhdistetään tatuointimessut tänä vuonna musiikkitapahtuman kanssa, kertoo Haapala.

Työt on jaettu niin, että Haapala huolehtii tatuointipuolesta Ville Riuttasen hoitaessa musiikkipuolen. Riuttanen halusi tuoda tapahtumaan esiintymään bändejä, jotka ovat jääneet vähän pienemmälle huomiolle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Paikalle tulee pienemmän profiilin bändejä Nivalasta, Kokkolasta ja Oulusta, sekä Helsingistä yksi suomiräpin pioneereistä, Kallio Underground, Riuttanen kertoo.

Riuttanen on viime joulun aikaan järjestänyt vastaavanlaisen musiikkitapahtuman. Tälle vuodelle hän oli suunnitellut uutta tapahtumaa samaan aikaan kun Haapala oli järjestämässä tatuointimessuja.

– Saatiin siitä idea yhdistää nämä yhdeksi tapahtumaksi.

Haapala on tehnyt tatuointeja vuodesta 2009 lähtien.

Tuleva tapahtuma on pienimuotoinen kokoontuminen, johon ovat kaikki tervetulleita.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Saa tulla käymään vaikka ei tatuointia ottaisikaan, Haapala sanoo.

Messuille on tulossa tatuointiartisteja ainakin Lappeenrannasta, Kokkolasta, Oulusta ja Tampereelta. Artisteilta voi varata messuille ajan isomman kuvan ottoon, tai ottaa pienemmän tatuoinnin ilman ajanvarausta. Asiakkaat voivat tuoda oman mallikuvan, tai valita flasheista, eli valmiista malleista mieluisan kuvan.

– Monet artistit varmasti varautuvat flash-kuvilla.

Tatuointimessut on järjestetty Nivalassa aiemmin kaksi kertaa, tuolloin Tuiskula Tattoo & Rock -tapahtuman nimellä. Koronan aikaan kaikki tapahtumat olivat tauolla, samoin tatuointimessut.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tällä kertaa päätettiin järjestää tämä Puustellissa, vähän pienemmissä tiloissa. Artisteja ei ole tulossa niin paljoa, että olisi kannattanut varata Tuiskulan isoja tiloja.

Täällä on parempi kasvattaa lapsi kuin kaupungissa.

Pata Tattoossa, entiseltä nimeltään Texas Tattoossa Haapala on työskennellyt nyt viiden vuoden ajan. Tatuoimisen hän aloitti vuonna 2009 Tampereella. Haapala on kotoisin Nivalasta ja perheenlisäyksen myötä muutti perheineen takaisin kotikonnuille.

– Täällä on parempi kasvattaa lapsi kuin kaupungissa.

Pata Tattoolla on studioita Nivalan lisäksi Tampereella, Keuruulla ja Hämeenkyrössä. Yrityksen nimen alla työskentelee kuusi artistia, joista Nivalassa työskentelee Haapala ja Liisa Laitinen. Lisäksi Nivalan toimipisteessä työskentelee lävistäjäharjoittelija Kristiina Viljamaa.