Kulttuuri

Taidenäyttelyssä toinen toistaan kauniimpia teoksia Haapajärvellä

Jokilatvan Opiston näyttelyä esittelevät perjantaina Sirpa Leipälä ja Päivi Tolonen. Kuva: Antti Savela

Haapajärvi

Jokilatvan opiston Haapajärven osaston työnäyttely on ollut avoinna monitoimitalossa. Näyttelyyn voi tutustua vielä sunnuntaina 23.4. klo 11-12 .

Opiston näyttelyssä on jälleen kerran toinen toistaan hienompia töitä kertomassa käsityöharrastajien talven aherruksista. Töitä valvovat ja niistä myös kertovat taiteen ja käsitöiden harrastajat eri harrastusten parista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tämä hieno taideteos lahjoitetaan lähinnä Reisjärven lasten iloksi. Kuva: Antti Savela

Perjantaina 21.4. näyttelyä esittelevät nypläys- ja kirjontapiirissä käsitöitä tekevät Sirpa Leipälä ja Päivi Tolonen. Nypläystä ja kirjontaa harrastaa heidän ryhmässään kymmenkunta taitavaa neulojaa.

– Voi siellä on niin mukava käydä. Opettaja (Raija-Leena Leppikangas) on kiva ja osaava opettaja. Kurssikaverit ovat iloisia ja kannustavia. Kaksi tuntia viikossa menee kuin siivillä, Leipälä ja Tolonen kuvaavat ajankulkua heille tärkeässä harrasteryhmässä.

Jokilatvan opiston työnäyttelyssä on toinen toistaan kauniimpia teoksia. Kuva: Antti Savela

Kiertäessään esittelemässä näyttelyä Leipälä ja Tolonen hämmästelevät, kuinka paljon taitoa ja osaamista paikkakunnalta löytyy. Villapaidat ja varsinkin norjalaiset ja islantilaiset villapaidat ovat nyt päivän sana myös Haapajärvellä.

Raskiiko näin kauniilla nukeilla leikkiä? Kuva: Antti Savela

Katsojaa viehättävät myös monet muut taitavasti tehdyt työt. Aivan erityisesti mieleen jää porukalla tehty tilkkutyö, joka aiotaan lahjoittaa Reisjärven uuteen sote-keskukseen lähinnä siellä vierailevien lasten iloksi.