Paikallisuutiset

Suomen vahvin mies ja nainen 2024 karsintapaikat on valittu —Haapajärvellä kisataan heinäkuussa

Mika Törrö ja Jarkko Mehtälä Suoman vahvin mies -kisoissa 11.8.2023. Kuva: Hannu Tilus

Suomen vahvin mies 2024 ja Suomen vahvin nainen 2024 karsintapaikat on julkaistu. Karsinnat järjestetään kaikkiaan kuudella paikkakunnalla; Huittisissa, Porissa, Varkaudessa, Laihialla, Parikkalassa ja Haapajärvellä.

Haapajärvellä järjestään avoimen sarjan karsinnat 13.7.

– Haapajärvellä pidetään tänä vuonna vain raskaan sarjan karsinta, hallitseva mestari Jarkko Mehtälä kertoo ja jatkaa:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Karsintapaikat valitaan järjestäjiksi vapaaehtoisiksi ilmoittautuneiden joukosta. Tänä vuonna paikkakuntia oli kolme, joiden kesken sarjat jaettiin. Ensi vuodelle vapaaehtoisia ilmoittutui kuusi paikkakuntaa, joista jokainen sai yhden sarjan hoitaakseen. Sinänsä se vähän harmittaa, kun meillä olisi ollut kilpailijoita myös alle 105 kg -sarjaan, mutta on meillä omia kilpailijoita myös raskaaseen sarjaan, kuten Mikko Mehtälä ja Petri Tapaninaho. Kisasta tulee varmasti jännittävä ja mielenkiintoinen haapajärvisille.

Tänä vuonna uutta on myös se, että naisillekin järjetetään karsinnat. Ensimmäistä kertaa ikinä.

Omasta osallistumisestaan karsintoihin Mehtälä ei ole vielä varma.

– Minunhan ei tarvitse osallistua, koska mestarina pääsen automaattisesti finaaliin, mutta olisihan se toisaalta mukavaa kisata kotiyleisön edessä. Toisaalta minulla on viikkoa ennen Haapajärven karsintoja kansainvälinen kilpailu, joten katsotaan sitten millaiselta olo tuntuu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kisaorganisaatio kertoo verkkosivuillaan, että karsintakilpailut on tarkoitettu vain niille kilpailijoille, jotka haluavat paikan finaaliin. Tällä kertaa ulkopuolisia kilpailijoita ei oteta.

Kaikilla kilpailijoilla pitää tästä syystä olla antidopingsopimus voimassa kolme kuukautta ennen valitsemaansa karsintaan osallistumista. Antidopingsopimuksen voi tehdä Suomen Vahvin Mies Oy:n kautta ilman kuluja tai sitoutumisia, mutta myös jonkin muun lajiliiton kanssa tehty sopimus kelpaa.

Jokaisessa kisassa jaetaan kolme paikkaa pääkisaan: avoimessa ja U105 sarjassa sekä naisten kilpailussa. Lisäksi finaaliin pääsevät ilman karsintaa edellisen vuoden miesten sarjojen voittajat sekä naisten kilpailun voittaja. Finaalissa kilpailee 10 kilpailijaa/sarja.

– Karsintojen pääjärjestäjät ovat Suomen Vahvin Mies -organisaatio sekä Haapajärven Voimamiehet. Tarvitsemme myös paljon yhteistyökumppaneita, kuten yksittäisiä yrityksiä sekä Haapajärven Yrittäjät, sillä toivomme Haapajärvi Cruising -tapahtuman järjestyvän samalle päivälle, kuten viime kesänä, Mehtälä sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kisat vaativat paljon työtä. Jotain on opittu ja valmiiksi mietitty jo viime kerralla, mutta tavallaan kaikki täytyy aloittaa jälleen alusta.

– On huolehdittava, että kisat ovat kaikille hyvä kokemus. Kilpailijat pääsevät pesulle ja saavat ruokaa. Välineet on kunnossa, talkooväkeä on riittävästi ja niin edelleen.

Jarkko Mehtälä ja Toni Kukonlehto toivottivat ihmiset tervetulleiksi Haapajärvelle viime kesänä. Kuva on otettu 6.4.2023. Kuva: Petri Tapaninaho

Kaikkiin karsintakisoihin voi osallistua, vaikka ansaitsisi paikkansa pääkisaan jo ensimmäisestä. Jokaisesta karsintakilpailusta jaetaan paikat finaaliin kolmelle uudelle henkilölle per kilpailu. Jo finaalipaikkansa ansainnut urheilija ei siis syö paikkoja muilta.

Karsinnoissa jaetaan myös varasijoja siltä varalta, että finalisteja loukkaantuu tai sairastuu ennen pääkisaa.

Finaalin ajankohta sijoittuu elokuun 2024 alkupuolelle.

Suomen Vahvin Mies Oy ottaa vastaan kaikki ilmoittautumiset nettisivuilla olevalla lomakkeella ja lähettää ne edelleen kisajärjestäjälle. Lomake päivitetään joulukuun 2023 aikana ja ilmoittautuminen alkaa tammikuussa 2024.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä