Urheilu

Suomen joukkue ajoi pronssia speedwayn EM-kisoissa

Antti Vuolas EM-karsinnassa Itävallan Mureckissa toukokuussa. Kuva: Matti Vuolas

Antti Vuolas nappasi tärkeät pisteet Suomelle

Antti Vuolas osallistui Suomen joukkueen kanssa speedwayn EM-kisoihin Opolessa Puolassa. Joukkueeseen kuului Antin lisäksi Timo Lahti ja Jesse Mustonen. Suomen joukkue sai pronssia. Puola voitti ja Tanska oli toinen.

Semifinaali tähän kisaan ajettiin heinäkuussa Varkaudessa. Kolme parasta maata lunasti siellä jatkopaikan finaaliin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Joukkueiden EM-kisan alku oli Antille haastava, sillä pyörän säädöt olivat hukassa. Onneksi Timo Lahti onnistui heti ensimmäisissä erissä ja kerrytti pisteitä. Lähtöpaikoilla oli iso vaikutus tällä radalla ja Antti joutui lähtemään huonommilta paikoilta ensimmäisissä erissä. Viimeisissä hän onnistui ja sai napattua tärkeät pisteet Suomelle.

– Henkilökohtaisissa EM-karsinnoissa Itävallassa ajoin tänä vuonna ensimmäistä kertaa ja pääsin toiselle sijalle. Se oli huippusuoritus, iloitsee Antti.

Tällä hetkellä Antin tulevaisuus on auki. Hän ei jatka ajamista samassa paikassa eli Motor Lublinilla Puolassa. Hän edusti siellä alle 24-vuotiaiden sarjassa extraliigassa ja kahdessa pääsarjan kilpailussa. Iän ylittäessä 24 vuotta, on paljon vaikeampaa saada paikkaa joukkueissa. Liigan säännöissä on määrätty, että joukkueessa on oltava alle 24-vuotias kuljettaja. Senioripaikkoja on paljon vähemmän kuin halukkaita kuljettajia.

Nyt Antti aikoo pitää hieman lomaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Nautin saunasta, suomalaisesta ruoasta ja puhtaasta vedestä.

Loman jälkeen mies aikoo jatkaa treenaamista ja laittaa pyöriä.

– Tavoitteeni on kehittyä joka osa-alueella ja katsoa kuinka pitkälle tässä lajissa voi päästä. Tavoittelen sopimusta ensi kaudelle Puolaan. Henkilökohtaiseen GP-sarjaan pääseminen on tavoitteeni ja haaveeni tulevina vuosina, sanoo Antti.

Hänen mukaansa yhteistyökumppaneiden ja sponsoreiden löytäminen Suomessa on haastavaa. Mies toivoo, että voisi panostaa enemmän pyöriin ja muuhun laitteistoon ensi kaudella.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä