Urheilu

Selänteen alueen kunnat kilpailevat jälleen Kilometrikisassa

Kilometrikisa on pyöräilyhaaste, jossa mitataan pyöräiltyjä kilometrejä ja minuutteja. Kuva: Hanna Soini

Kilometrikisa lähti jälleen käyntiin 1.5. ja jatkuu syyskuun loppuun asti. Se on pyöräilyhaaste, jonka aikana työyhteisöjen, harrastusporukoiden tai minkä tahansa ryhmien muodostamat joukkueet kilpailevat keskenään siitä, mikä joukkue pyöräilee eniten. Pyöräilty matka mitataan joko kilometreinä tai minuutteina. Joukkuekilpailun lisäksi kisaillaan kuntasarjassa. Jokainen rekisteröitynyt pyöräilijä kerryttää myös oman kuntansa kilometrejä, mikäli hän on merkinnyt kotikuntansa käyttäjätililleen.

Suurempi joukkue tai kunta ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita suurempaa tulosta. Kaikkien joukkueen tai kunnan jäsenten pyöräilyt lasketaan yhteen ja jaetaan osallistujien kesken, jotta saadaan kilometriä per henkilö -tulos. Jos joukkueessa on alle viisi jäsentä, jaetaan tulos kuitenkin viidellä.

Selänne seuraa tänäkin vuonna alueensa kuntia, jotka näin pääsevät kilpailemaan toisiaan vastaan. Viime vuonna voiton Selänteen kunnista vei Pyhäjärvi, joka voitti samalla myös valtakunnallisen kuntasarjan. Kilometrejä siellä kertyi lähes neljäkymmentä jokaista jäsentä kohden. Kun Pyhäjärvelle luovutettiin Selänteen kiertopalkinto joulunavauksessa, aikoi joukkue pultata sen kiinni, sillä palkinto ei tule kunnasta lähtemään. Nyt muilla kunnilla on kuitenkin mahdollisuus yrittää viedä palkinto itselleen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuntien väliseen taistoon on myös mahdollista osallistua kuulumatta toiseen joukkueeseen. Tämä onnistuu liittymällä kuntien omiin joukkueisiin, jotka ovat lueteltuna alla. Ilmoittautua voi koska tahansa ennen kilpailun päättymispäivää.

Pyhäjärvi: Pyhäjärven joukkueeseen pääsee mukaan käyttämällä osallistumiskoodia Pyhäjärvi123. Joukkueen kapteenina toimii vapaa-ajanohjaaja Marko Pehkonen.

Kärsämäki: Kärsämäen joukkueeseen pääsee mukaan käyttämällä osallistumiskoodia kärsämäki-23. Joukkueen kapteenina toimii hyvinvointiohjaaja Margareetta Vilppola.

Haapajärvi: Haapajärven joukkueeseen pääsee mukaan käyttämällä osallistumiskoodia Haapajärvi123. Joukkueen kapteenina toimii liikuntakoordinaattori Niilo Piiponniemi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Reisjärvi: Reisjärven joukkueeseen pääsee mukaan käyttämällä osallistumiskoodia Kreisi 23. Joukkueen kapteenina toimii vapaa-aikasihteeri Teijo Haapaniemi

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä