Pääkirjoitukset

Selänne-lehden pääkirjoitus: Muista äänestää - Vaalien kautta voi vaikuttaa

Eduskuntavaalit ovat aivan nurkan takana. Varsinainen vaalipäivä on 2. huhtikuuta. Selänteen alueelta on vaaleissa mukana useita ehdokkaita ja koko vaalipiiristä vielä enemmän. Ehdokkaat ja heidän taustahenkilönsä kiertävät turuilla ja toreilla tapaamassa ihmisiä. Lisäksi äänestäjien tukena ovat vaalikoneet ja erilaiset vaalipaneelit. Politiikka tulee nyt ihmisten tietoon joka tuutista.

Vaalit ovat tärkeä osa demokratiaa. Niiden avulla valitsemme eduskuntaan ne 200 kansanedustajaa, jotka päättävät asioistamme seuraavat neljä vuotta. Jo pitkään vaalikaudet on istuttu loppuun eikä mikään viittaa siihen, että tälläkään kertaa eduskuntaa joudutaan hajottamaan kesken vaalikauden. Koska olemme nyt demokratian keskiössä, on täysin ymmärrettävää, että vaaleista puhutaan paljon. Toivottavasti seurauksena on äänestysprosentin nousu pitkästi yli 70 prosentin, jotta eduskunta saisi todellisen kansan vallan tuen.

Monet ovat sitä mieltä, että vaaleissa ei voi vaikuttaa. He ovat väärässä. Vaaleissa voi vaikuttaa. Ehdokkaiden on kuunneltava äänestäjiään niin vaalien alla kuin vaalien välillä ja myös toteutettava kansan tahtoa. Hyvä kansanedustaja kuuntelee äänestäjiä koko vaalikauden eikä vain vaalikiertueella. Näin toimimalla kansanedustajat edustavat pienoiskoossa koko kansan mielipidettä ja vievät Suomea suuntaan, minne kansalaiset haluavat sen menevän.