Paikallisuutiset

Ruskan tuleva sinkku "Korkealle Virtemme Soi" on inspiroitunut sota-ajasta – Musiikkivideolla mukana myös Reisjärven Harrastajateatteri ReTé

Ruskan uusin sinkku Korkealle Virtemme Soi ja sen musiikkivideo julkaistaan perjantaina 2.12. Kappale on yhtyeelle tyypilliseen tapaan Suomi-rockia ja sanoitus on bändin jäsenen, reisjärvisenRisto Turpeisen kynästä.

– Kappale syntyi syksyllä 2021, kun rumpali Ossi Paananen tuli luokseni Reisjärvelle ja esitteli minulle säveltämäänsä biisi-ideaa. Alettiin työstämään tuota ideaa kahden kitaran voimin ja se sävellettiin samana iltana lähes lopulliseen muotoonsa, Turpeinen kertoo biisin synnystä.

– Aihe sanoitukseen syntyi puolestaan seuraavana päivänä ajellessani synnyinkyläni Muurasjärven hautausmaan ohitse, jolloin mieleen muistuivat isovanhemmat ja heidän kokemansa ajanjaksot sotien varjoissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kappaleen musiikkivideolle Turpeinen keksi pyytää mukaan Reisjärven Harrastajateatteri ReTé:n.

– AnnoinMilla Puurula-Tillille aika vapaat kädet käsikirjoituksen ja toteutuksen kanssa ja pakko sanoa, että teatteriväki teki todella hienoa työtä videon parissa. Kuvauspäivä Reisjärvellä oli todella hieno ja tunteikas. Bändin osuudet kuvattiin Pihtiputaalla. Videon kuvauksesta vastasti pihtiputaalainen Kasper Järvelin.

Käsikirjoittaja Milla Puurula-Tillin mukaan videon teko oli hieno kokemus.

– Oli hienoa ja liikuttavaa saada työskennellä tässä projektissa. Kokemus oli tunteikas myös näyttelijäporukallemme, joka mielestäni välittyy lopputuloksesta. Kuvaaja teki myös hienoa työtä. Ruskalle kiitos yhteistyöstä, Puurula-Tilli kertoo tunnelmia videon teosta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ruska on perustettu vuonna 2020 ja siihen kuuluu Jukka Nummi (laulu), Risto Turpeinen (kitara), Jussi Tikka (basso), Ossi Paananen (rummut) sekä Anton Paananen (koskettimet).

Ruskasta meillä aiemmin:

3.3.2021 Ruskan debyytti-sinkku julkaistaan perjantaina

1.12.2021 Ruskan kolmas sinkku julkaistaan perjantaina

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä