Ihmiset 

Reisjärvinen taksinkuljettaja Matias Muhonen: "Tämä on kuitenkin mukavaa hommaa. Työ on liikkuvaa ja saan olla ihmisten kanssa tekemisissä"

Matias Muhonen on työskennellyt ammattikuljettajana pian 20 vuotta.
Matias Muhonen on työskennellyt ammattikuljettajana pian 20 vuotta. Kuva: Satu Kangas-Viljamäki

Reisjärven taksirintamalla on pyörinyt jo jonkin aikaa uusi nimi,Matias Muhonen. Tai ”uusi ja uusi”, onhan hän työskennellyt ammattikuljettajana pian 20 vuotta ja Reisjärvelläkin hän on ehtinyt toimia vuoden päivät taksiyrittäjänä.

– Olen toiminut taksiyrittäjänä kahteen otteeseen. Ensin Muuramessa, sitten täällä. Kumpikin yrittäjän taival loppui lakiuudistuksiin ja kilpailutuksiin, jotka koin heikentävän yrittäjän asemaa liikaa, Muhonen sanoo.

Hän on ajanut uransa aikana välillä kuorma-autoa, välillä linja-autoa. Nyt hän työskentelee kalajokiselle Rannikon Taksi Oy:lle ja Kela-ajot hänelle välittää Tampereen Aluetaksi Oy.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tämä on kuitenkin mukavaa hommaa. Työ on liikkuvaa ja saan olla ihmisten kanssa tekemisissä.

Keski- ja Pohjois-Pohjanmaallaon toiminut vuoden 2022 alustakaksi Kela-kyytejä tarjoavaa palveluntarjoajaa: Tampereen Aluetaksi ja Otaxi.

– Meillä on käytössä toivetaksi, mikä tarkoittaa sitä, että asiakas voi toivoa tiettyä kuljettajaa auton numeron perusteella. Toiveen onnistumiseksi asiakkaan kannattaa soittaa jo etukäteen tutulle kuljettajalle ja varmistaa näin kyydin onnistuminen. Yhdistelykyydit menevät toiveiden edelle, eli aina se ei kuitenkaan ole mahdollista, Muhonen sanoo ja jatkaa: – Haapajärvellä ja Reisjärvellä meitä on yhteensä seitsemän, kuusi Haapajärvellä ja minä Reisjärvellä. Meillä on tosi hyvä yhteishenki ja autamme toinen toistamme aina tarpeen mukaan.

Kuten nimestä voi päätellä, Muhonen on paljasjalkainen reisjärvinen. Hän on asunut Kiljanrannalla 12-vuotiaaksi saakka.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Sitten muutimme Jyväskylään, missä kasvoin aikuiseksi. Kun työtilanne kävi heikoksi Muuramessa vuoden 2017 kieppeillä, palasin Reisjärvelle ja työskentelin J.Muhonen Oy:ssä muutaman vuoden.

– Reisjärvi oli ”kummitellut” mielessäni siitä lähtien kun lapsena täältä lähdin. Eihän Reisjärvi ole enää sama pitäjä ollut kuin 90-luvun alussa, mutta minulla oli täällä talo ja työpaikka odottamassa, Muhonen muistelee.

Kotiseutu teki Muhoselle ”tepposet”; hän löysi vaimon ja perusti perheen.

– Tämä on hyvä paikka kasvattaa lapsia. Täällä on turvallinen kasvuympäristö, on hyvät koulut ja hyvät harrastusmahdollisuudet. Kaupungin negatiiviset lieveilmiöt, kuten huumeet ovat täällä vielä varsin pieni ongelma. Kaikki ei ole kultaa mikä kiiltää, Muhonen toteaa useaan otteeseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tämä työ ja työajat sopivat tähän elämänvaiheeseen parhaiten. Tällä hetkellä perhe on minulle ykkönen, kun lapset ovat vielä pieniä. Perheen etusijalle laittaminen ei olisi mahdollista tässä mittakaavassa jos olisin yrittäjä. Haluaisin myös päättäjien miettivän keinoja, joilla turvataan maaseudun taksipalvelut myös tulevaisuudessa.