Paikallisuutiset

Reisjärven opistoseurojen valmistelut etenevät suunnitellusti – Uutta ajankohtaa kokeillaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa

Reisjärven opistoseuroja vietetään tänä vuonna poikkeuksellisesti elokuun toisena viikonloppuna. Aattoseurat alkavat torstaina kello 19, ja opistoseurojen virallisia avajaisia vietetään perjantaina aamupäivällä.

– Opistoseurojen ajankohtaa päätettiin siirtää kuukaudella eteenpäin kolme vuotta sitten, kun Suviseurat oli määrä järjestää Reisjärvellä. Nyt sitä syytä ei enää ole, mutta kokeilemme silti myöhempää ajankohtaa, Reisjärven kristillisen opiston rehtoriValtteri Laitila kertoo.

– Monet seurakävijät, etenkin pienten lasten vanhemmat ovat toivoneet myöhempää ajankohtaa, sillä kahdet, hyvin lähekkäin olevat tapahtumat ovat perheille iso ponnistus monella tapaa, hän jatkaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ajankohdan mahdollista pysyvää muutosta pohditaan kahden kokeiluvuoden ja niistä saatujen kokemusten pohjalta myöhemmin uudelleen.

Opistoseurojen valmistelut ovat edistyneet.

– Ravintola- ja kioskitoiminnan tilaukset ovat tulleet ja majoitustoimikunta on jakanut kaikki paikat. Terveystoimikunnan rekrytoinnit ovat valmiina ja työvoimatoimikuntakin on saavuttanut jo 80 tavoitteestaan. Kolmen vuoden jälkeen ihmisillä tuntuu olevan kovasti halua ja iloista mieltä työskennellä seurojen eteen, päätoimikunnan puheenjohtaja, kalajokinenHeikki Vänttilä kertoo tyytyväisenä.

Tänä vuonna järjestelyistä vastaavat Haapaveden, Oulaisten, Merijärven, Kalajoen, Mehtäkylän ja Alavieskan sekä Nivalan kaikki rauhanyhdistykset.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kovin liikenne Reisjärven kristillisen opiston suuntaan osuu torstaille. Ensimmäiset jonot syntynevät torstaina puolen päivän aikaan, jolloin seura-alue avautuu ja monet tuovat asuntovaununsa paikan päälle odottamaan tulevia seuroja. Ruuhkahuippu osunee torstai-iltaan, kun seuraväki saapuu paikalle töiden jälkeen, liikenne- ja turvallisuustoimikunnan puheenjohtaja, nivalalainenMatti Erkkilä ennakoi.

Reisjärvelle odotetaan noin 15 000 vierasta ja noin 1500 asumisyksikköä eli asuntovaunua tai asuntoautoa.

Opistoseurojen hygieniaohjeistuksessa noudatetaan valtakunnallisia ohjeita.

– Käsienpesupisteitä alueella on normaalimäärä, mutta käsidesi-pisteitä on alueella huomattavasti tavallista enemmän. Ohjeistamme seuraväkeä käsien pesuun ja ohjeistamme heitä tulemaan seuroihin ja talkoisiin vain terveenä, terveystoimikunnan puheenjohtaja, oulaistelainenIra Karvonen kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Jos sairastuu paikan päällä, ohjaamme vierasta siirtymään kotihoitoon.

Koronapandemia näkyy seurojen ensiavussa kuitenkin siten, että hoitohenkilökunta käyttää maskia, kuten mutkin terveydenhuollon yksiköt.

– Olemme myös varanneet suojavarusteita ja -vaatteita paikan päälle tavallista enemmän.

Seurateltta pestään ja pystytetään tiistaina.

– Pesu on meille uusi kokemus, sillä tähän saakka kesän viimeiset seurat on pidetty Ranualla, missä teltta on myös pesty talvea odottamaan. Nyt kesän viimeiset seurat pidetäänkin Reisjärvellä, Laitila kertoo.

Ranuan opistoseurat pidettiin elokuun ensimmäisenä viikonloppuna.

– On mukavaa, kun pääsemme kolmen vuoden jälkeen isosti ja konkreettisesti paikan päälle. Pääsemme vihdoin näkemään ystäviä ja tuttuja. Se tuo turvaa, Heikki Vänttilä sanoo.