Paikallisuutiset

Reisjärvellä nyrkkeiltiin sparriotteluita - Kehässä nähtiin ammattilaisiakin

Nyrkkeilyn ystäville oli lauantaina Reisjärvellä tarjolla viihdettä näytöstyyliin, kun Kisatien kentällä käytiin sparriotteluita. Mukana oli reilut kymmenen ottelijaa.

Aulis Aho (vas.) ja sparrivastus Lauri Parpala Ykspihlajan Reimasta ennen ottelun alkua. Tuomarina Kari Åman. Kuva: Senni Kokkoniemi

Reisjärven Voima järjesti lauantaina nyrkkeilysparrit ja kehässä nähtiin niin nuorta kuin kokeneempaakin verta. Kotipitäjän riemuksi Aulis Aho palasi kehään lähes 50 vuoden tauon jälkeen. Tavoite on ollut kirkkaana mielessä kuitenkin koko ajan.

–Olin ajatellut, että joskus haluaisin vielä palata kehään ja olen pitänyt itseäni hyvässä kunnossa sen vuoksi. Tuntui ihan mukavalta pitkästä aikaa, mutta kyllä sen tuolla kehässä muisti, että on tämä kova laji, Aho kertoo ottelun jälkeen.

Aulis Ahon oma nyrkkeilyharrastus otti tuulta purjeisiin, kun Väinö Järvenpää tuli Reisjärvelle ja alkoi valmentaa nyrkkeilyä vuonna 1968. Siitä käynnistyi Ahon mukaan koko Reisjärven nyrkkeilytoiminta. Into nyrkkeilyyn syttyi Aholla kuitenkin jo 50-luvulla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

–Floyd Patterson ja Ingo (Ingemar Johansson) ottelivat raskaan sarjan maalimanmestaruudesta vuonna -59. Siinähän kävi sitten niin, että Ingo voitti ja vei MM-vyön Pattersonilta. Tuli kuitenkin uusintaottelu, jossa Patterson otti mestaruuden takaisin omiin nimiinsä. Minulle Patterson on ollut sellainen innostuksen lähde ja jotenkin pidin sitä aina niin sympaattisena kaverina.

Reisjärvellä on järjestetty nyrkkeilykilpailuja aiemmin, mutta lauantain sparrit olivat Ahon muistin mukaan ensimmäiset laatuaan.

–Viimeisimmät viralliset ottelut oli noin 4 vuotta sitten, kun pidimme Pekka Parkkilan muistokilpailut. Tästäkin tapahtumasta piti tulla ihan virallinen, mutta myöhästyimme keväällä, kun kilpailu olisi pitänyt ilmoittaa kisakalenteriin. Nyt tämä oli enemmän tällainen näytöstapahtuma, mutta onneksi mukavasti on väki löytänyt paikalle ja keli suosii.

Reisjärviset Anita Kantola (vas.) ja Henna Jylkkä pääsivät ottamaan mittaa toisistaan. Kuva: Senni Kokkoniemi

Ottelut alkoivat puolen päivän aikaan ja kehässä nähtiin sekä naisia että miehiä niin omalta kylältä kuin muualtakin. Myös ammattilaiset Elia Juusti ja Eevä Lätti olivat saapuneet Reisjärvelle. Kehään nousi myös useampia ensikertalaisia.

Kalle Mikkonen Varkauden Voimasta (vas.) sai vastaansa ammattilaisnyrkkeilijä Elia Juustin Iisalmesta. Kuva: Senni Kokkoniemi