Urheilu

Pyhäjärvinen Eetu Malila pelaa oululaisessa Special Hockey -jääkiekkojoukkueessa – Nuoren ilo ja onnistuminen on se juttu

Special hockey joukkue valmiina turnaukseen. Eetu Malila eturivissä kolmas vasemmalta.
Special hockey joukkue valmiina turnaukseen. Eetu Malila eturivissä kolmas vasemmalta. Kuva: Kaija Tuompo

Oulussa perustettu erityislapsille ja nuorille tarkoitettu Special Hockey jääkiekkojoukkue oli perustamisvuonnaan 2015, ensimmäinen lajiaan.

– Nyt niitä on pikkuhiljaa tullut muidenkin liigajoukkueiden alle, kertoo joukkueenjohtajaKatja Malila. – Joukkueeseen ovat tervetulleita kaikki lapset ja nuoret, joilla on erityislapsen diagnoosi, hän jatkaa, – Asustan itse Pyhäjärvellä ja toimin joukkueenjohtajana Oulun Kärpät/Kiimingin Kiekko-Pojat Special Hockey joukkueessa.

Malilan juuri 18-vuotta täyttänytEetu-poika, on pelannut Special Hockey -joukkueessa jo syksystä 2016 alkaen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Erityislapsille ja -nuorille kun ei meidän lähellä oikein ole harrastusmahdollisuuksia. Eetun innostus ja motivaatio ovat syitä, joilla matkat harjoituksiin ja peleihin eivät tunnu pitkiltä ja kyllähän normi joukkueillakin on pelit joka viikonloppu pitkänkin matkan takana.

– Harmillista, että Kalajokilaakson alueelta ei ole Eetun lisäksi vielä kukaan innostunut tulemaan mukaan. Tämä on asenteesta kiinni ja toivottavasti esimerkkimme antaisi rohkaisua muillekin vanhemmille lähteä toimintaan mukaan vaikka kauempaakin. Ei kannata miettiä pärjääkö lapsi, jos intoa on, ihan varmasti pärjää, kannustaa Malila.

Perjantai aamuna joukkue on lähdössä Special hockey -turnaukseen Turkuun, jonka järjestelyjä Jääkiekkoliiton harraste-kehityspäällikköKim Sällström on koordinoinut. Ottelu pelataan samana viikonloppuna Karjala-turnauksen kanssa. Tavoitteena on saada valtakunnallista näkyvyyttä ja alueellisesti lisää Special hockey -jääkiekkojoukkueita mukaan toimintaan. Pojille on pelien lisäksi varattu pääsy katsomaan Suomi-Tsekki -ottelua ja myös sitä odotetaan paljon.

Eetu on innokas jääkiekkofani. Sen näkee kaikesta. Jo kuusivuotiaana hän aloitti Pyhäjärvellä Leijona Kiekkokoulussa. Jääkiekko on kulkenut suvussa aina ja nimekkäitä entisiä pelaajia löytyy ihan lähisuvusta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Seuraan “änäriä” ja SM-liigaa. Ehdoton suosikkini on tietenkin Kärpät. Pelaajista ehdottomat esikuvat ovat Shaun Heshka, Ville Koivunen ja tietenkin Miska Humaloja, kertoo Eetu Malila.

Nyt edessä oleva turnaus on ensimmäinen iso tapahtuma mihin hän joukkueensa kanssa osallistuu ja sen vuoksi häntä hieman jännittää. Turnauksessa heidän lisäkseen on TPS:n, Kiekko Espoon, Lukon, Ässien ja ruotsalaisen Sollentuna Dragonin special hockey joukkueet. Paljon elämyksiä siis luvassa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä