Paikallisuutiset

Pyhäjärvi haastaa Selänteen alueen kunnat leikkimieliseen kilpailuun kilometrikisassa – Mikä kunta polkee tänä kesänä pisimmälle?

-Pyhäjärvellä oli tavoitteena voittaa Haapajärvi 2021, mutta kävi niin, että voitimme kaikki kunnat ja tultiin ensimmäiseksi. 179 000 kilometriä, se on 4.5 kertaa maapallon ympäri. Juha Jämsä ja Marko Pehkonen kertovat.
-Pyhäjärvellä oli tavoitteena voittaa Haapajärvi 2021, mutta kävi niin, että voitimme kaikki kunnat ja tultiin ensimmäiseksi. 179 000 kilometriä, se on 4.5 kertaa maapallon ympäri. Juha Jämsä ja Marko Pehkonen kertovat. Kuva: Seija Martiskainen

Kilometrikisa alkaa 1.5. ja päättyy syyskuun 22. päivä. Mukaan on ilmoittautunut jo yli 5 200 pyöräilijää.

Mukaan ovat tervetulleita polkemaan niin työyhteisöt, kaveriporukat kuin kuntien avoimet joukkueet. Leikkimielisessä kisassa joukkueet mittelöivät siitä, kuka polkee eniten kilometrejä ja/tai minuutteja.

Pyhäjärvi polki itsensä viime vuonna Suomen ykköseksi ja ajatus pyöräilykisaan lähti siitä, että pitäähän meidän nyt naapuripitäjä voittaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Pyhäjärvellä oli tavoitteena voittaa Haapajärvi 2021, mutta kävi niin, että voitimme kaikki kunnat ja tulimme ensimmäiseksi. 179 000 kilometriä, se on 4.5 kertaa maapallon ympäri, koko Selänteen aluetta koskevan kisaidean isäksi tunnustautuvaJuha Jämsä naurahtaa.

Kesällä 2020 Jämsää pyydettiin mukaan pieneen joukkueeseen, sillä hänellä kertyy muutama tuhat kilometriä joka kesä pyöräillessä. Viime vuonna syntyi idea, että laitetaan pyhäjärviset polkemaan, joten 2021 yrittäjä (JuhaMatic Oy) Juha Jämsä päätti kannustaa pyhäjärvisiä pyöräilemään tarjoamalla K-Marketin Mainari Take away:n pizza- tai burgerilahjakortit kaikille kisa-aikana yli 1000 km pyöräileville kuntalaisille. Ylpeänä, noin 75 lahjakorttia lahjoittaneena hän ajatteli, ettei pyöräilyä voi tähän jättää vaan tänä vuonna uudestaan.

– Haastamme reisjärviset, haapajärviset ja kärsämäkiset kisaamaan siitä, mikä Selänteen alueen kunta polkee tänä vuonna eniten!

Selänne-lehti seuraa tilannetta sekä pitää ihmiset tilanteen tasalla. Kilpailua voi seurata myös netistä. https://www.kilometrikisa.fi/

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kisan kilometri ilmoituksissa luotamme täysin ihmisten rehellisyyteen, eikä niitä tulla tarkastamaan.

Kilpailuun voi ilmoittautua koska tahansa ennen kilpailun päättymispäivää ja ilmoittaa kilometrit yhdellä kertaa koko ajalta tai vaihtoehtoisesti vaikka päivittäin tai viikoittain. Kilometrit ilmoitetaan kilometrikisan sivuille, jonne vaaditaan rekisteröityminen.

Pyhäjärven joukkue on jo olemassa ja siihen pääsee mukaan käyttämällä osallistumiskoodia Pyhäjärvi123. Jos tarvitset apua rekisteröitymisessä ja/tai kilometrien kirjaamisessa Pyhäjärven kaupungin vapaa-ajanohjaajaMarko Pehkonen on lupautunut auttamaan, joten ota yhteys häneen.

Haapajärven joukkueen kapteenina toimii liikuntakoordinaattoriNiilo Piiponniemi. Haapajärven joukkueen nimi on Haapajärvi123 ja sen osallistumiskoodi samoin Haapajärvi123. Niilo on lupautunut niin ikään auttamaan kuntalaisia tarvittaessa kisaan osallistumisessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kärsämäen joukkueen kapteenina toimi hyvinvointiohjaajaMargareetta Vilppola. Joukkueen nimi ja osallistumiskoodi on Kärsämäki-22. Vilppola auttaa tarvittaessa kuntalaisia kisaan rekisteröitymisessä ja tulosten kirjaamisessa.

Reisjärven joukkueen kapteenina toimii vapaa-aikasihteeriTeijo Haapaniemi. Reisjärven joukkueen nimi on Reisjärvi ja joukkueen osallistumiskoodi on Reisjärvi22. Mikäli tarvitset apua rekisteröitymisessä tai tulosten kirjaamisessa, Haapaniemi on lupautunut auttamaan kuntalaisia tulosten kirjaamisessa.

Kun rekisteröidyt, ilmoitat itsesi samalla oman kuntasi joukkueeseen. Jos olet kisassa jo mukana esimerkiksi työporukkasi mukana, muista laittaa kotikuntasi oikein. Tällöin tuloksesi näkyy myös kuntajoukkueen tuloksessa.

Huomioitavaa on myös se, että kunnan asukasluku ei määritä tulosta. Poljetut kilometrit suhteutetaan aina kunkin kunnan asukasmäärään.

2021 Pyhäjärvi-joukkueessa oli noin 100 henkeä, mutta kaiken kaikkiaan Pyhäjärvisiä pyöräilijöitä oli noin 120.

Tänä vuonna kuntakisan palkintona on Selänne-lehden lahjoittama kiertopokaali, jonka voittaja saa omalle kunnan/kaupungintalolle komeilemaan ja odottamaan miten seuraavassa kisassa tulee käymään.

4200 kilometriä viime kisassa ajanut Jämsä ei aio ottaa stressiä pyöräilystä ja kisasta vaan aikoo ottaa rennosti ja nauttia pyöräilystä.

Jämsä on harrastanut pyöräilyä aktiivisesti viimeisen 20 vuotta ja kulkee työmatkat yhteensä 40 kilometriä mielellään pyörällään.

– Nivelet ja vartalo tykkää, saa ulkoilua sekä se miten maisemat vaihtuu ja saa nauttia luonnosta kannustaa pyöräilyyn, Jämsä toteaa.

Joukkueet, https://www.kilometrikisa.fi/

Pyhäjärvi, osallistumiskoodi Pyhäjärvi123

Haapajärvi 123, osallistumiskoodi Haapajärvi123

Kärsämäki-22, osallistumiskoodi Kärsämäki-22

Reisjärvi, osallistumiskoodi Reisjärvi22