Paikallisuutiset

Pauli Kinnarinen kolumnissaan: Etsijät ja kyseenalaistajat

Etsijät. Aina on ollut ihmisiä, jotka ovat etsijöitä, ja herättelijöitä. He eivät suoralta kädeltä usko asioita tai "virallista" totuutta, vaan he pyrkivät katsomaan erilaisten asioiden ja tapahtumien taustoille. He ottavat selvää ja löytävät usein toisenlaisen totuuden kuin mitä julkisuudessa esitetään. Oli miten oli. Miksi tämä kolumni on kirjoitettu? Sen takia, että jäljelle jää tosiasia, että osa ihmisistä tajuaa harjoitetun politiikan pitkät varjot, aavistaa seuraukset ja pelkää aiheesta tulevaisuuden ongelmia. He eivät usko poliittisten puolueiden ja päättäjien olevan ajan hermolla. He tietävät mitä Musta Joutsen tarkoittaa. Musta Joutsen tarkoittaa yllättävää, vaikutuksiltaan laaja-alaista tapahtumaa, jota ei Suomessa uskota mahdolliseksi. Mustat Joutsenet tulevat varmasti kansakuntien ja ihmisten elämään. Suomessa on unohdettu, että oma etu on ainoa ohje, jota kansojen elämässä noudatetaan. Hyviä töitä ei toiselle ilmaiseksi tehdä, hinta on aina maksettava! Mustat Joutsenet eivät saavu turhaan, vaan ne tuovat aina tärkeän viestin suhdannevaihteluista. Valtiollisessa päätöksenteossa Mustien Joutsenien esiintymisen mahdollisuutta ei oteta huomioon.

Suomi on monilla uhrauksilla, verellä ja kyyneleillä sekä ankaralla työllä lunastettu maa. Saavutetun pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan purku sujuu sutjakasti. Suomesta rakennetaan EU:n säännösten, globalisaation, digikehityksen ja sisäisen devalvaation avulla ja varjolla uusliberalistista markkinaehtoista luokkayhteiskuntaa. Motiivit ovat tutut: valta, raha, ahneus ja välinpitämättömyys. Kenen etu on rikkinäinen, eriarvoiseksi pirstaloitunut ja henkisesti köyhä Suomi? Ei edes vallan ja rahan etu. Taikauskoa muistuttava epäluulo ja uhkakuvien maalailu ovat samalla vallanneet alaa. Suoranainen typeryys ja järjettömyyksiin sortunut päätöksentekotapa ja ihmisten tyhmänä pito pitää lopettaa. Tämä kehitys johtaa samaan lopputulokseen kuin poliittinen ihmisten hallinta johti 1930-luvulla: ihminen pelkää. Pelkäävä ihminen tekee mitä käsketään. Rohkea ihminen pyrkii tekemään sen minkä kokee ja näkee oikeaksi ja tärkeäksi.

Kyseenalaistajat näkevät miten poissaolollaan loistavat perinteiset suomalaiset henkiset ominaisuudet, kuten ajattelu, harkitsevaisuus, vastuuntuntoisuus, terve suvaitsevaisuus ja maltillisuus. Suomesta on tullut köörillä istuvien puhuvien päiden, ammattikeskustelijoiden mitäänsanomattomien lausuntoautomaattien ja vastuuttomien diletanttitoimittajien ja somekansan luvattu maa. Yleissivistys, yhteistyökyky ja järjenkäyttö häviää. Pinnallisuus, ajattelemattomuus ja tietämättömyys ja suoranainen typeryys valtaavat alaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Eniten järkeä Suomessa kuluu suuriin typeryyksiin. Suomalaiset päättäjät toimivat usein kuin Mustia Joutsenia ei olisi olemassakaan. Suomi on vain kuntaan verrattava maa EU:ssa. Suomesta puuttuu yhteiskunnan kokonaisvaltainen kehittämissuunnitelma. Suomella ei ole omaa rahaa, joten ei ole raha- eikä korkopolitiikkaa eli ei finanssipolitiikkaa. Poliittisen joukkotuhoaseen, sisäisen devalvaation avulla ja vippaskonsteilla sopeutetaan julkinen sektori, yhteiskunta-, työmarkkina- ja tuotantopolitiikka.

Selvästi nähdään, että olemassa oleva syvenevä köyhyys, osattomuus, syrjäytyminen ja työttömyys laajenevat ja menevät tämän tyyppisten sopeuttamistoimien seurauksena sukupolvien yli. Tästä seuraa erilaisia purkauksia. Syrjäytyneisyys ja jengirikollisuus kasvavat Suomessa rajusti. Vienti ei vedä, eikä talous kasva. Venäjä-pakotteet purevat roimakasti Suomen kansantalouteen. Vain talouskasvu voi vetää Suomen tästä suosta ylös. Suomi on joutunut ottamaan 33 vuoden aikana julkista velkaa 151 miljardia euroa kasinomiesten aiheuttaman tuhon jäljiltä. Julkinen velka kasvaa vähintään 40 miljardia euroa tällä hallituskaudella. Pistää kysymään, kuinka huonosti Suomella pitää mennä, ennen kuin heräämme ja ryhdymme yhdessä laittamaan asioita aidosti kuntoon? Taloustilanne ei ole vakava vaan katastrofaalinen. Taseet ovat tosiaan töissä! Köyhyydestä syntyy ongelmia sekä maiden sisälle, että niiden välille. Syvälle pitää mennä, ennenkuin köli on pohjassa... Joku ei tässä yhtälössä täsmää?

Pauli Kinnarinen

Haapajärvinen historian harrastaja

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä