Paikallisuutiset

"Parasta kauppiaana tehdä kaupasta asiakkaan näköinen" – Anni-Elina Säävälä ja Toni Ollila aloittavat Haapajärven K-Supermarketin kauppiaina huhtikuun alussa

Anni-Elina Säävälä ja Toni Ollila ovat Haapajärven uudet K-Supermarketin kauppiaat.
Anni-Elina Säävälä ja Toni Ollila ovat Haapajärven uudet K-Supermarketin kauppiaat. Kuva: K ryhmä

Haapajärven K-Supermarketin uudet kauppiaat ovatAnni-Elina Säävälä jaToni Ollila Haapavedeltä. Pariskunta aloittaa kauppiaana Haapajärvellä huhtikuun alussa. Nykyiset kauppiaat Viola Kantola ja Samuli Ahola siirtyvät kesäkuussa avattavan K-Supermarket Knuutinkankaan kauppiaiksi Ouluun.

– Olemme olleet kohta kolme vuotta K-Market Haapaveden kauppiaita. Sitä ennen työskentelimme K-Supermarket Ateriassa Kiimingissä. Olemme molemmat myös kotoisin Kiimingistä ja Haapajärvi on meille uusi paikkakunta. Kummallakaan ei tiettävästi ole Haapajärvellä sukulaisia, Anni-Elina Säävälä kertoo.

Kiimingissä työskennellessään Säävälä ja Ollila tutustuivat toisiinsa ja päättivät lähteä yhdessä opiskelemaan kauppiaan uralle. Haapaveden kauppa oli heidän kummankin ensimmäinen työpaikka yrittäjänä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olemme viihtyneet kaupan töissä, ja siksi halusimme myös kauppiaiksi. Kauppiaan työssä viehättää myyntityön lisäksi se, että kaupan valikoimista ja sisustuksesta voi pikku hiljaa tehdä oman näköisen, Anni-Elina Säävälä kertoo.

– Lähdemme kaikkiaan innoissamme Haapajärvelle, kauppiaspariskunta iloitsee ja toteaa, että Haapajärvi vaikuttaa mukavalta kaupungilta. Kauppiaan saappaat eivät ole helpot täyttää, sillä edelliset kauppiaat Samuli Ahola ja Viola Kantola ovat olleet todella tykättyjä sekä kehittäneet kaupasta kaupungin parhaan ruokakaupan, Säävälä ja Ollila kommentoivat ”vallanvaihtoa”.

Oman työnsä peruskivenä uudet kauppiaat näkevät asiakaspalvelun, tuotteiden tuoreuden ja laadun sekä kaupan kehittämisen paitsi oman, myös asiakkaiden näköiseksi.

Kauppiaat Säävälä ja Ollila haluavat tuoda asiakkailleen erilaisia vaihtoehtoja niin, että jokainen löytää itsellensä sopivan hintaisen ostoskorin. He tuovat myös Herkkutorille ja Meillä tehty -tuotteisiin sekä paistopistevalikoimaan arkea helpottavia ja nopeuttavia vaihtoehtoja. Myös verkkokaupasta ja kotiinkuljetuspalvelusta pidetään huolta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

K-Supermarket Haapajärvellä minimoidaan hävikkiä Last Chance -hyllyn ja ruoka-avun lahjoituksien kautta.

– Pyrimme tekemään vastuullisia tekoja kaupan arjessa joka päivä, Säävälä ja Ollila lupaavat.

Anni-Elina Säävälän ja Toni Ollilan perheeseen kuuluu pian vuoden täyttävä poika.

– Vapaa-aikamme kuluu leikkien ja ulkoillen poikamme kanssa. Toni harrastaa myös metsästystä ja kalastusta, pariskunta kertoo.