Paikallisuutiset

”Paras kisani ehkä ikinä” — Jarkko ”Liekki” Mehtälä on maailman toiseksi vahvin mies

Jarkko Mehtälä, Salla Romo, Jonna Pohjola ja Jatta Sipola tuulettivat viime viikonloppuna Skotlannissa. Kuva: Topias Reinikainen

Mehtälä puhui K.J.Ståhlbergin koulun oppilaille ja jätti voimakkaan viestin lapsille ja nuorille: ”Vahvat ei kiusaa”.

Haapajärven Woimamiehiin kuuluva Jarkko ”Liekki” Mehtälä piipahti viikonloppuna Skotlannissa Natural Strongman Worlds -kilpailussa ja hopeaa tuli.

– Kisa meni hyvin. Ehkä paras kisani ikinä! Täydellisesti meni. Huippukunto osui tähän. Annoin itsestäni kaiken irti. Voitosta taistelin. Toki vähän kaivelee kun kakkoseksi jäin, mutta paras voitti tälläkin kertaa, toteaa Mehtälä.

Suomen naisillakin kilpailut meni hyvin. Suomen vahvin nainen Salla Romo voimaili naisten avoimessa sarjassa neljännelle sijalle ja Jonna Pohjola kuudenneksi. Alle 73 kg sarjassa Jatta Sipola sai pronssia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tämä oli kova saavutus meille suomalaisille näissä karkeloissa. Itselleni tämä kisa oli mahtava huipennus tälle hyvälle kaudelle, kehuu Mehtälä.

Mehtälä kiittelee ison kisan järjestelyjä. Paikalla oli yli 100 voimailijaa.

– Yhteishenki on aina meidän lajissa huikea. Ei pelkästään Suomesssa, vaan myös kansainvälisissä kisoissa. Parhaita puolia tässä on se, että puhalletaan yhteen hiileen, ja tsempataan ja kannustetaan kaveria. Ollaan kuin yhtä suurta perhettä, kiittelee Mehtälä.

Ennen kisaa YK:n rauhanpäivänä 21.9 Mehtälää pyydettiin pitämään puhe K.J. Ståhlbergin koulun oppilaille videoteitse. Aluksi hän jutteli siitä miten lapset voivat edistää rauhaa omissa ympyröissään nyt ja tulevaisuudessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kiusaaminen on minulle tärkeä ja rakas aihe. Toivoisin, ettei kukaan ikinä tulisi kiusatuksi. Jokainen meistä on arvokas ja tasa-arvoinen ihminen tässä maailmassa, sanoo Mehtälä.

Mies myöntää itse olleensa sekä kiusatun että kiusaajan roolissa kouluaikana. Se jättää jäljet, jotka ovat vielä vanhemmallakin iällä.

– Mieti tarkkaan kiusaamista. Jätät ikuiset arvet toiseen. Älä tee sitä. Kiusatuksi tuleminen on paljon muutakin kuin potkimista ja hakkaamista. Siihen riittää ihan porukasta pois jättäminen ja se, ettei tervehditä jotain. Joku voi kokea sen todella raskaasti. Kiusaaminen on kiusaamista silloin kun joku kokee tulleensa kiusatuksi, muistuttaa Mehtälä.

Videolla voimamies kertoo vielä, että voimailupiireissä kaikki ovat kavereita keskenään, vaikka ollaan vastakkain ja kilpaillaan. Ketään ei jätetä ulkopuolelle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Katso Youtube-video tästä.

– Se on hienoa. Se on tosi tärkeä juttu. Koittakaa te nuoresta pitäen oppia elämään niin, että arvostatte ja kunnioitatte toisia ihmisiä. Vuorovaikutus, pienikin asia kuten, että sanot toiselle, että terve. Se voi olla iso juttu jollekulle. Vielä kun jalostat siihen suuntaan sitä, että kysyt toiselta mitä kuuluu?

Mehtälä päättää videon toteamalla painokkaasti, että vahvat ei kiusaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä