Paikallisuutiset

Pappilan miljöön matinea — maalauksia, itkuvirsiä ja joutsenluinen huilu

Olemme kuunnelleet veden ääntä yötä päivää. Se on kuin musiikkia, kuvailevat Kattilakosken kohinaa Vanhassa Pappilassa Air Frosterus-residenssin asukkaat Aksel Striim, Katrine Faber, Emilie Seron ja Jessie Mayne. He tarjosivat yleisölle Pappilan miljöön matinean eli taidenäyttelyn ja konsertin.

Musiikkia ja taidetta Vanhassa Pappilassa tarjosivat Jessie Mayne (vas.) ja Emilie Seron, oikealla Aksel Striim ja Katrine Faber.Paanutonttukin tuli katsomaan ja nauttimaan. Kuva: Outi Levä

Striim johdattaa yleisöä huilumusiikin soidessa kohti Paanukirkkoa. Pellolla heinäseipäiden välissä tanssii Faber vaaleanpunaisessa röyhelöiltapuvussaan pitkä koivuranka kädessään.

Paanukirkon eteisessä seinän vieressä Maynen tauluja ja eteiseen tuotujen kirkon penkeillä lampaantaljojen päällä Seronin taidetta. Teoksensa he ovat maalanneet asuessaan AIR Frosterus- taiteilijaresidenssissä. Tanskalaiset taiteilijat Striim ja Faber pitivät Paanukirkossa pienen laulu- ja musiikkikonsertin.

Lauluja eri maista, Kalevala-aiheina Ilmatar ja itkuvirret sekä Säkkijärven polkka suomeksi laulettuna. Lopuksi Gracias a la vida. Striimin soittimina olivat sello ja kaksi huilua, jotka hän on itse tehnyt, toisen puusta ja toisen linnun luusta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaikki taiteilijat asuivat Pappilassa pari viikkoa ja ovat jo palanneet kotimaihinsa.

Katso videoilta, miten soi joutsenen luusta valmistettu huilu sekä Jesse Maynen ja Emilie Senorin taidetta. Video: Outi Levä