Pankkilaina 4000 eurolle? Vakuudetonta lainaa myös pienille lainasummille pankista

Kuva:

MAINOS - NORDSEK.COM -

Moni yhdistää pienet lainasummat rahoitusyhtiöiden tarjoamiin pikalainoihin, jossa lainan korko on todella kallista. Kuitenkin suurin osa vakuudettomista kulutusluotoista nostetaan pankista ja lainaa voidaan nostaa myös pieniin 1000 - 4000 euron lainasummaan.

 

Moni kuluttaja nostaa pientä alle 4 000 euron velkaa luottokorttivelkana, vaikka pankin myöntämä kulutusluotto voisi olla edullisempi vaihtoehto. Pankkilaina ilman vakuuksia voidaan nostaa 1 000 eurosta alkaen, joten pankkilainan ei tarvitse olla kymmenille tuhansille euroille. Osa pankeista myöntää lainaa minimissään 2 000 - 3 000 euroa.

 

Alle 4000 euron laina ei tarvitse olla luottokorttivelkaa

Moni kuluttaja käyttää luottokorttia pienemmän lainan nostamiseen. Luottokortin limiitti on joustava ja helppo tapa hallita arjen kassanhallintaa, mutta se ei ole välttämättä edullisin lainatuote pankista.

 

Normaali kulutusluotto on usein luottokorttivelkaa edullisempi vaihtoehto. Koska pankit tarjoavat lainaa tuhannesta eurosta alkaen, kannattaa myös pienet alle4000 euron lainat  usein nostaa normaalina kulutusluottona.

 

Pientä vakuudetonta lainaa hakeva kuluttaja kannattaa vertailla luottokortin todellista vuosikorkoa normaaliin kulutusluottoon. Jos kulutusluoton korko on alhaisempi kuin luottokortissa, kannattaa laina nostaa normaalina kulutusluottona myös pienelle lainasummalle.

 

Kulutusluottoa remonttiin, matkusteluun tai arjen kassanhallintaan

Vakuudeton laina pankista on hyvin joustava lainatuote, sillä lainaan ei tarvita muita takaajia tai mitään reaaliomaisuutta pantiksi. Kun kuluttajalla ei ole riittävästi omaisuutta vakuudellista lainaa varten tai lainasumma on pieni, nostetaan kulutusluotto vakuudettomana pankista.

 

Vakuudetonta kulutusluottoa voidaan nostaa joustavasti käyttöön, sillä pankit eivät rajoita luoton käyttötarkoitusta. Suosittuja lainan käyttökohteita ovat matkustelu, shoppailu, laskujen maksu, remontti ja auton hankinta. Pientä lainasummaa haetaan myös kodinkoneiden ostoon, sisustamiseen ja harrastusten kustantamiseen.

 

Vakuudeton pankkilaina kannattaa kilpailuttaa

Pankit tarjoavat vakuudetonta lainaa vähintään 20-vuotiaille hakijoille, joilla on puhtaat luottotiedot. Lainan saanti edellyttää riittäviä säännöllisiä tuloja ja kotipaikkaa Suomessa. Vaadittu tulojen määrä voi vaihdella eri pankeissa, mutta keskeistä on tulojen määrä suhteessa velkaan.

 

Pankit hinnoittelevat lainat asiakaskohtaisesti, jotenpankkilainan vertailu onnistuu parhaiten lainaa hakemalla. Vakuudettoman lainan vertailu on helppoa, sillä kaikki vakuudettomat lainat ovat muuten kuin kustannuksiltaan hyvin samankaltaisia.

Lainojen vertailun voi tehdä suoraan itse hakemalla lainaa eri pankeista. Helpompi tapa on kilpailuttaa lainahakemukset maksutta Nordsekin vertailupalvelussa, jossa yhdellä hakemuksella voidaan saada jopa yli 30 lainatarjousta katsottavaksi.

 

Korko ei ole ainoa kustannus lainassa

Pankit voivat hinnoitella vakuudettoman lainan eri tavoin. Lainan kustannus koostuu nimelliskorosta, tilinhoitopalkkiosta ja avausmaksusta. Kun lainojen kulut lasketaan yhteen, saadaan selville edullisin pankkilaina nopeasti. Todellinen vuosikorko ottaa huomioon kaikki kulut, joten se kertoo nimelliskorkoa paremmin lainan hinnan.

 

Korkoa maksetaan aina avoimelle pääomalle. Tällöin lainan alkuvaiheessa maksetaan enemmän korkokuluja, sillä avoin lainapääoma on suurempi kuin lopussa. Nimelliskorko voi vaihdella eri lainoissa 4 - 20 % välillä.

 

Tilinhoitomaksu on puolestaan kiinteä maksu, jota veloitetaan sama summa joka kuukausi. Tilinhoitomaksun suuruus ei siis pienene, vaikka lainasummaa olisi vähän jäljellä. Tilinhoitomaksu on tyypillisesti 5 - 12 euroa kuukaudessa.

 

Avauspalkkio voidaan periä noston yhteydessä. Usein palkkion suuruus näkyy lainatarjouksessa, eikä kaikissa lainoissa tätä kulua peritä. Avauspalkkio vaihtelee lainasummasta ja pankista riippuen 0 - 149 euron välillä.

Lainahakemus minuuteissa ilman liitteitä

Lainan hakeminen onnistuu nopeasti ilman liitteitä. Näitä tietoja pankit tarvitsevat luottopäätökseen: haettava lainasumma, hakijan perustiedot, palkkatulot, menojen määrä, velkamäärä, työsuhteen kesto ja asunnon omistusmuoto.

 

Lainahakemuksen lähettäminen on maksutonta ja ei sido hakijaa vielä mihinkään. Lainaa voidaan hakea milloin vain, sillä hakemus tehdään verkossa eikä liitteitä tarvitse heti toimittaa.

Lainatarjous heti katsottavaksi

Lainatarjouksen voi saada heti katsottavaksi, sillä lainapäätös tehdää automaattisesti annettujen tietojen perusteella.

 

 Luottopäätös perustuu kokonaisarviointiin hakijan maksukyvystä. Sitä parempi arvioitu maksukyky on, sitä suuremman kulutusluoton voi saada. Parempi maksukyky vaikuttaa myös lainan korkoon, sillä laina hinnoitellaan arvioidun riskin perusteella.

 

Lainatarjousten vertailu on paras tapa vertailla eri vakuudettomien lainojen kuluja keskenään, sillä laina hinnoitellaan aina asiakaskohtaisesti. Käytännössä siis kuluttaja saa selville pankin tarjoaman rahoituksen vasta tarjouspyynnön avulla.

 

Pankkivertailu säästää kuluissa

Pankkivertailu Nordsekin maksuttomassa vertailupalvelussa on helppoa ja nopeaa. Kilpailuttamalla kulutusluotot keskenään saadaa nopeasti selville, mistä pankista tarjotaan edullisinta kulutusluottoa omaan lainatarpeeseen.

 

Lainojen vertailu on helppoa, sillä vakuudettomien lainojen suurimmat erot liittyvät aina kuluihin. Lähes aina edullisin kulutusluotto on myös paras lainatarjous, sillä kaikki vakuudettomat lainat ovat nopeita nostaa tilille ja joustava käyttää.

 

Pankkien tarjoamissa koroissa voi olla suuria eroja. Osa pankeista kilpailee suoraan hinnalla, kun toiset pankit kilpailevat tarjotulla lainamäärällä tai pidemmällä maksuajalla. Laittamalla eri pankkilainat edullisuus järjestykseen todellisen vuosikoron perusteella nähdään nopeasti, mikä on halvin ja paras pankki.

 

Paras pankkilaina voi tulla omasta asuntolaina pankista tai ulkomaisesta digipankista. Jos lainasumma on hyvin pieni, voi myös rahoitusyhtiön tarjoama laina olla kilpailukykyinen pankin tarjoamalle lainalle. Lainavertailun avulla voidaan nopeasti selvittää, mikä luotonantaja tarjoaa parhaita ehtoja lainalle.

 

Normaali kulutusluotto on luottokorttia edullisempi 

Lainaa voidaan nostaa ilman vakuuksia luottokorttivelkana, joustoluottona tai kulutusluottona. Luottokortti ja joustoluotto ovat hyvin joustavia nostaa tilille, mutta niiden haittapuolena on usein kalliimpi korko ja kustannukset.

 

Joustoluottoa tarjotaan pankista, kun lainasumma on alle 5 000 euroa. Usein joustoluottoa nostetaan 1 000 - 4 000 euroa, mutta osa pankeista voi tarjota joustoluottoa jopa 10 000 euroon asti. Luotto eroaa normaalista kulutusluotosta siten, ettei lainasummaa tarvitse nostaa yhdellä kertaa tilille.

 

Luottokorttia käytetään samalla lailla kuin joustoluottoa, mutta sen etuina ovat kortilla maksamiseen sisältyvät vakuutukset esimerkiksi lentoja ja hotelleja varatessa sekä verkkoshoppailussa. Koska luottokorttivelan ja joustoluoton kulut ovat normaalia kulutusluottoa suuremmat, kannattaa usein laina nostaa normaalina vakuudettomana lainana.