Pääkirjoitukset

Päätoimittajalta: Wanted — Kiva kesäloma järkihintaan

Kuva: Anne Mattila

Olen miettinyt pääni puhki (ehkä sinäkin), mikä olisi paras (hauska ja halvin) tapa tehdä kesälomareissu, mutta minkäänlaiseen järkevään lopputulemaan en ole vielä päässyt.

Hotellien hinnat ovat olleet jo pitkään sitä luokkaa, että pelkkä hinnaston katsominen on saanut otsasuoneni tykyttämään. Tästä syystä haaveilin alkuvuodesta ostavani pienen matkailuauton, jolla voisin lähteä tien päälle aina kun silmä välttää (aika monta yötä saisi hotellissa nukkua siihen hintaan). Sitten ystäväni kertoi matkailuautojen muista kustannuksista ja päätin ryhtyä haaveilemaan pienestä asuntovaunusta. No, eivät nekään halpoja ole, minkä lisäksi viime aikoina lööpeissä pyörinyt “pikku e” -jupakka sai minut siirtymään ajatuksissani taaksepäin.

Nimittäin, silmiini sattui artikkeli, missä kehuttiin retkeilyautoja kivoiksi. Luonnollisesti minun piti heti selvittää matkailuauton ja retkeilyauton ero: Retkeilyauto on rakennettu enemmän pakettiauton pohjalta, vaikka sisältää kompaktisti kaiken mitä retkeilijä tarvitsee. Kuulostaa kivalle, vaikka vuokraushinnoissa en vielä ole huomannutkaan suurta eroa matkailuautoihin verrattuna.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Minulla on iso teltta, johon koko pesueemme mahtuu mainiosti, mutta muutaman koenukkumisen jälkeen totesin olevani hieman liian urbaani sellaiseen (voi minua). Etenkin jos tarkoitus on vaihtaa nukkumispaikkaa lähes päivittäin. Teltan kasaaminen tai mahdollinen kuivaaminen on aikamoista jumppaa.

Siis, löytyisikö teiltä vinkki viitosta? Jos löytyy, laita se minulle vaikkapa whatsappilla.

Satu Kangas-Viljamäki

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä