Pääkirjoitukset

Päätoimittajalta: Suuntana someloma

Taru Kyll?sen kolumni-, p??kirjoituskuva Kuva: Satu Kangas-Viljamäki

Internet on nykyään helposti saatavilla. Liiankin helposti, ja sillä on helppo täyttää tyhjät hetket elämässä. Joutui sitten odottamaan hetken ystävää tai ruokailemaan yksin, on kännykkä helposti kädessä ja sosiaalinen media tarjoamassa jatkuvasti virikkeitä.

Jatkuva netissä roikkuminen on kuitenkin myös uuvuttavaa. Aina ei jaksaisi olla tavoitettavissa. Loputtomiin ei jaksa selata tuttujen täydellisiä kuvia verraten niitä omaan elämään, vaikka siloteltu sometodellisuus ei vastaa todellista elämää.

Siispä kun ensi viikolla jätän kesätyöni taakseni, aion pitää pienen someloman. En usko sometaukoni olevan kovin pitkä, mutta jo vuorokausi ilman jatkuvaa ruudun tuijottamista tekee minulle varmasti hyvää. En aio kadota kokonaan tavoittamattomiin, mutta en kuitenkaan aio vastata viesteihin vuorokauden ympäri.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ollessani yläasteella ja lukiossa pidin muutamana vuonna somettoman syyskuun. Poistin kuukauden ajaksi kaikki sosiaalisen median kanavat puhelimestani ja yritin keskittyä muuhun. Huomasin yrittäväni avata sovelluksia vanhasta tottumuksesta, vaikka en niitä oikeastaan edes kaivannut.

Viestinnän opiskelijana kokonainen kuukausi ilman sosiaalista mediaa tuntuu kuitenkin todella vaikealta. Niinpä haastan itseni rikkomaan tottumuksiani useammin edes yhden päivän verran. On aika opetella kokemaan hetket miettimättä, miten ne saisi somessa näyttämään vielä paremmalta. On aika opetella nauttimaan keskusteluista ilman puhelimen näytölle ilmestyvää ilmoitusvirtaa. Ja sitä samaa haastan juuri sinutkin kokeilemaan!

Taru Kyllönen