Pääkirjoitukset

Päätoimittajalta: Kesä kotona kasvattaa kotiseuturakkautta

Kuva: Satu Kangas-Viljamäki

Vietän ensimmäistä kertaa kokonaisen kesän kotikunnassani Kärsämäellä. Se tuntuu hullulta, sillä asuin kunnassa vakituisesti 19-vuotiaaksi saakka. Lapsuudessani olen saanut viettää suuren osan kesästä mökkimaisemissa, ja opiskelujen alettua Oulussa ja eksyinpä yhdeksi kesäksi myös Kuopioon.

Jo tähän mennessä olen nähnyt kotiseutuni uudella tavalla. Enkä puhu pelkästään Kärsämäestä, vaan koko Selänteen alueesta. Olen työni puolesta päässyt osallistumaan erilaisiin kesätapahtumiin, mikä on ollut hienoa. En ole koskaan nähnyt näitä kuntia yhtä elävinä kuin tänä kesänä.

Tapahtumissa on tuntunut korostuvan yhteisöllisyys sekä ylpeys omasta kotikunnasta. Alueen kesätapahtumissa on aivan oma tunnelmansa, jollaista en ole aiemmin kokenut. Paikalle saapuu eri-ikäisiä ihmisiä ja luulen, että se on yksi hienoimmista asioista näissä tapahtumissa. Ei olla yritetty löytää pientä ja tarkkaan rajattua kohderyhmää, jolle tapahtuma on tarkoitettu, vaan tapahtumaan on tervetullut jokainen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vaikka itselleni monet alueen kesätapahtumista ovat olleet vieraita, on minulla ollut kotoisa olo. Iloiset ja yhteisen hyvän eteen ahertavat ihmiset ovat saaneet minut tuntemaan itseni osaksi joukkoa. Ihmisten ystävällisyys saa minut ylpeäksi siitä, että olen juuri tältä alueelta kotoisin.

Tällä viikolla vietetään Kärsämäki-viikkoa. Kuluvalla viikolla aion olla erityisen ylpeä juuristani. Ehkä tarvittiin kokonainen kesä kotona, jotta muistaisin olla oikeasti ylpeä paikasta, jossa olen saanut kasvaa.

Taru Kyllönen