Pääkirjoitukset

Päätoimittajalta: Hyi, mikä ilima!

Satu Kangas-Viljamäki Kuva: Anne Mattila

Eipä tullut laitettua vappuna, saati vapunaattona kesämekkoa päälle tai valkolakkia päähän. Vapunaattona oli niin kylymä, että keuhkotauti olisi ollut taattu ilman toppavaatteita, eikä se vappukaan nyt niin kuuma ollut, vaikka nättiä muutoin olikin.

Mietiskelin aiemmin, että kyllä Selänteen alueellakin pitäisi jokin patsas lakittaa vapunaattona, niin kuin Helsingissä Havis Amanda ja Nivalassa Tillari. Eikö ylioppilaat voisi lakittaa vaikkapa Ståhlbergin Haapajärvellä tai Helenan Pyhäjärvellä?

Sää pisti villeimmät ajatukseni kuitenkin jäihin. Kyllä ei räntäsateessa ole hääviä riekkua. Harmi, onhan se ihan hauska perinne tuokin - ainakin television kautta katseltuna.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vappupiknikin ongelma on sama, mutta onneksi meidän ei tarvitse unohtaa sitä ihan kokonaan. Teepiknik järjestetään Haapajärvellä myös tulevana kesänä ja toivottavasti sää on silloin kohdillaan. Muistini mukaan niin on ainakin tähän saakka ollut.

Minä kaipaisin jo kovasti vihreää ympärilleni, enkä liene ainoa lähes paniikinomaisesti nurkkapieliä tiiraileva henkilö näillä main: “Näkyiskö jossain jo jotain vihreää”.

Muuttolintujen paluuta olen seurannut hymy huulilla ja tervehtinyt tuttua joutsenparia ihan ääneen heidän saapuessaan “kotiin”. Kurkia, hanhia ja sorsia on tullut ja mennyt ristiin rastiin. Ne ovat tuoneet minulle kevään, vaikka yöpakkaset eivät ota laantuakseen.

Ilokseni pihallemme vuosi sitten majoittuneen siilin talvehtiminen on onnistunut ja nyt pihallamme asustaa jo kaksi siiliä. Yksi metsäpeurakin eksyi lähes pihaan saakka taannoin. Kyllä luonto on ihmeellistä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Satu Kangas-Viljamäki