Pääkirjoitukset

Päätoimittajalta: Harrastakaa, hyvät ihmiset!

Kuva: Satu Kangas-Viljamäki

Minusta on ollut hienoa huomata, kuinka upeita harrastusmahdollisuuksia Selänteen alueella on. On kuitenkin harmillista huomata, etteivät etenkään aikuiset välttämättä tunnista näitä mahdollisuuksia.

Olen itse parissa kymmenessä vuodessa ehtinyt kokeilla monenlaisia harrastuksia: olen esimerkiksi pelannut pesäpalloa, käynyt kuvataidekoulussa ja pisimpään elämässäni on säilynyt partio. Kaikista tärkeintä on ollut se, että tekemistä on aina löytynyt.

Kesän aikana jutellessani ihmisille olen taas saanut huomata, kuinka paljon erilaisia harrastusmahdollisuuksia alueella on. Usein ongelmaksi nousee se, ettei vapaaehtoisia aikuisia löydy enää mahdollistamaan lasten harrastuksia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Aikuisen ainoa tehtävä ei tietenkään ole ainoastaan mahdollistaa lapsen harrastuksia. Omia harrastuksia on enemmän kuin suotavaa olla, olen itsekin ilahtunut alueen geokätköilymahdollisuuksista. Mutta ehkä oman harrastuksen sivutuotteena voisi olla lapsen mahdollisuus uuteen harrastukseen?

Kun lukioikäisenä johdin partiossa ryhmää, oli se minulle harrastus. Vaikka partiossakin monet aikuiset ovat mukana omien lastensa harrastuksen vuoksi, löytyy myös meitä, jotka vain nautimme touhusta. Miksipä siis esimerkiksi urheiluseurassa tai kerhotoiminnassa toimiminen ei voisi olla aikuiselle harrastus?

Joten sinä aikuinen, joka kaipaat arkeesi harrastusta: kysy kiinnostavalta järjestöltä, seuralta tai yhdistyksestä, olisiko toimintaan mahdollista päästä mukaan. Et pelkästään auta lasten ja nuorten harrastustoimintaa, vaan saat itsekin mukavaa touhuiltavaa!

Taru Kyllönen