Mielipiteet

Päätoimittajalta: Cha cha cha

Satu Kangas-Viljamäki Kuva: Anne Mattila

Kyllä jännittää. Kirjoitan tätä tiistaina 9. toukokuuta, mikä tarkoittaa sitä, että tänä iltana liimaudun television ääreen kuin iiliäinen ja seuraan Euroviisujen ensimmäistä karsintaa silmä kovana.

Niin minä kuin sinäkin tiedämme jo (keskiviikkona), miten Käärijän kävi - pääsikö hän finaaliin vai ei. Uskon ja luotan vahvasti siihen, että pääsi.

Jos oletetaan, että näin käy, jännitys jatkuu aina lauantaihin asti, sillä uskon vakaasti Jere Pöyhösen mahdollisuuksiin voittaa koko spektaakkeli. Cha cha cha:ssa on jotain sellaista, mitä nimenomaan hyvältä euroviisulta vaaditaan: menoa ja meininkiä, hyvää asennetta ja hassu asu maustettuna ripauksella hullua heittäytymistä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jos joku ei tiedä, niin Eurovision laulukilpailut ovat maailman suosituimpia ei-urheilulähetyksiä. Kaikki kolme lähetystä tavoittavat vuodesta riippuen 160-200 miljoonaa katsojaa (wikipedia). Se on kuulkaa paljon se! Jos suomalainen artisti pääsee näissä kisoissa edes lähelle voittoa, se on Suomelle pelkkää plussaa. Sitä paitsi Käärijän sukujuuret ovat naapuripitäjässämme Nivalassa. Linkin takaa löytyy Nivala-lehden maksumuurin takana oleva artikkeli aiheesta.

Tämän vuoden viisut ovat järjestyksessään jo 67. Eurovision laulukilpailut. Ne järjestetään Liverpoolissa, Isossa-Britanniassa. Perinnehän on, että kisat järjestetään yleensä siinä maassa, jonka artisti voitti edelliset kisat, mutta tällä kertaa se oli mahdotonta, sillä viime vuonna kisat voitti Ukrainan Kalush Orchestra kappaleellaan "Stefania" .

Mikäli teillä riittää mielenkiinto, suosittelen Ylen Elävästä arkistosta dokumenttia Marion Rung: Hyvästi yö. Se kertoo Interviisuista ja Sopotin laulufestivaaleista. Sekin antaa oman näkökulmansa tähän asiaan.

Satu Kangas-Viljamäki