Paikallisuutiset

Nuori Leevi Sippola päättää Pohteen tärkeistä asioita

Haapajärvi

Leevi Siopola, 20 on nuoresta iästään huolimatta päättävässä asemassa Pohteen hallinnossa. Kuva: Tanja Kopsa

Leevi Sippola valittiin Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen eli Pohteen yhdyspintalautakuntaan Haapajärveltä. Hän on lautakunnassa Pohteen nuorisovaltuuston edustajana.

Leevi Sippola, 20, kuuluu myös Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen nuorisovaltuustoon. Siellä hän edustaa Haapajärven kaupungin nuorisovaltuustoa. Pohteella on siis oma nuorisovaltuusto, jossa on kaikkien Pohjois-Pohjanmaan kuntien nuorisovaltuustojen edustajat.

Yhdyspintalautakunta edistää hyvinvointialueen ja kuntien, järjestöjen sekä muiden sidosryhmien yhteistyötä. Nuorimies on ennestään Haapajärven nuorisovaltuuston jäsen. Hän myös edustaa nuorisovaltuustoa sivistyslautakunnassa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sippola on kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista ja hän haluaa vaikuttaa erityisesti nuoria koskeviin asioihin.

– Tehtäväni on edustaa nuoria ja tuoda nuorten kanta esille eri paikoissa, joissa toimin. Nuorisovaltuusto antaa tarvittaessa lausuntoja ja kannanottoja, ja tuo päättäjille nuorten näkökulman ja toiveet tiedoksi.

– Kiitos paikallisille päättäjille ja viranhaltijoille, että nuoret on otettu mukaan kehitystyöhön ja päätöksentekoon. Kuntalaki ei velvoita tähän, mutta Haapajärvellä tämä toteutuu hyvin. Nuorisovaltuusto sai tehdä muun muassa kaupungin strategiaa.

Haapajärvi on saanut nuorisovaltuustomyönteisen kunnan sertifikaatin Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:ltä syksyllä 2021. Se on Nuva ry:n lanseeraama tunnustus kunnille, jotka edistävät kiitettävällä tavalla kunnan nuorten osallisuutta ja nuorisovaltuuston toimintamahdollisuuksia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Leevin lempiaineita koulussa olivat yhteiskuntaoppi ja historia. Hän aikoo armeijan jälkeen opiskelemaan hallintotieteitä. Myös politiikka kiinnostaa. Mielessä on välivuoden pitäminen ja töiden tekeminen ennen opintojen aloittamista.

Nuorimies aikoo äänestää eduskuntavaaleissa.

- Tottakai äänestän. Sehän on velvollisuus. Valitettavasti vaikuttaa siltä, että nuoria kiinnostaa aika huonosti vaikuttaminen ja äänestäminen. Kannustan ikätovereita äänestämään. Se on ääni vastapuolelle, jos ei äänestä. Äänestäminen on tapa vaikuttaa. Eduskuntavaalit ovat tärkeät, vakuuttaa Leevi Sippola.

////////////////////////////////

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Juttua korjattu 31.3. kello 14.41: Leevi Sippola kuuluu Pohteen yhdyspintalautakuntaan Pohteen nuorisovaltuuston edustajana, ei Haapajärven nuorisovaltuuston edustajana, kuten jutussa oli aiemmin.