Urheilu

Naiset loistivat kiekkoturnauksessa Haapajärvellä

Suomi-sarjan lopputurnauksen järjestänyt Kiilat Hockey teki historiaa ja nousi Mestikseen

Kiilat Hockey naiset Haapajärveltä voitti lauantain turnauksessa jääkiekon Suiomi-sarjan hopeamitalit ja näin he pääsivät pelaamaan Mestiksessä tulevalla kaudella. Kuva: Jussi Rissanen

Haapajärvi

Haapajärven ja lähialueen yhteinen joukkue Kiilat Hockey teki historiaa ja nousi naisten jääkiekossa Mestikseen eli toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Ylempänä on vain naisten liiga. Saavutus varmistui Kiilat Hockeyn kaadettua lauantaina lopputurnauksen välierässä Haapajärvellä TPS Akatemian tiimin.

Loppuottelussa Para Eurasta kukisti Kiilat 0-3. Siinäkin ottalussa Kiilat hallitsi paikoin peliä, mutta maalinteossa oli ongelmia. Silti nuori joukkue, jossa luisteli vain neljä täysi-ikäistä, ansaitsee kaikki kehut.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Seuraavssa joukkueen johtaja Jussi Rissanen Oulaisista kuvailee ratkaisevan päivän tunnelmia:

“Lauantai aamuna Haapajärven jäähalli klo. 7.30. Hallille saapui tavallista hiljaisempi ja keskittyneempi naisten Suomi-sarjan jääkiekkojoukkue. Myös toimihenkilöistä huomaa, ettei seuraavaksi alkava peli ole vain peli muiden joukossa, vaan nyt on erilaista latausta ilmassa.

Kiilat Hockey naisten joukkueella on alkamassa ottelu Tps:n akatemiaa vastaa ja tästä ottelusta vain voittaja etenee sarjan finaaliin ja lunastaa ensi kaudelle paikan ylempään sarjaan, eli naisten Mestikseen.

Lauantaina 1.4 Haapajärven Tuuli Areenassa aamupäivän otteluparit olivat Kiilat-Tps ja Para-Jyki. Kiilojen ottelu alkoi jo klo. 9.00. Aikaisesta ajankohdasta huolimatta ottelua oli saapunut seuraamaan noin 130 kannustajaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jo heti ottelun alussa kävi selväksi, ettei vastus ollut helppo. Vastustaja vyöryi Kiilojen päätyyn voimalla, vaatien kotijoukkueen maalivahdilta, Janina Åkerlundilta huippupeliä. Erän edetessä Kiilat saivat pelistä paremmin kiinni ja painopistettä pystyttiin siirtämään Tps:n päätyyn. Ensimmäisessä erässä ei kuitenkaan syntynyt tilastomerkintöjä ja tauolle lähdettiin 0-0 lukemissa. Toisessa erässä kotijoukkueen peli parantui entisestään ja Veera Puurulan osumalla tilanne oli 1-0 toisen erän jälkeen.

Kolmannessa erässä tiukka vääntö jatkui kunnes Kiia Tuovisen 2-0 osuma toi hiukan helpotusta. Erän loppupuolella Tps kuitenkin onnistui tekemään kavennus maalin. Ottelu päättyi Kiilojen voittoon 2-1. Vaikka ottelu oli vasta lopputurnauksen ensimmäinen, niin voittoa juhlittiin antaumuksella. Tässä ottelussa Kiilojen kauden päätavoite täyttyi, tulevan kauden Mestis-paikka varmistui, ja finaalissa tultaisiin ottelemaan Suomi-sarjan mestaruudesta.

Toinen aamupäivän ottelu oli myös erittäin tasaväkinen Paran ja Jykin välillä. Siinäkin ottelu ratkesi yhden maalin erolla päättyen Paran 4-3 voittoon. Näin mitalipelien otteluparit olivat ratkenneet. Pronssiottelussa kohtaisivat Tps ja Jyki, sekä finaalissa Kiilat ja Para.

Iltapäivän ottelu Jyki vastaan Tps voitti pronssia tuloksella 1-3.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Turnaus huipentui finaaliin. Valo ja savu efektien saattelemana joukkueet kuulutettiin kaukaloon. Paikalle halliin oli saapunut noin 250 henkilön yleisö rumpuryhmineen. Tunnelma ja kannustus hallissa oli ennen näkemätön ja kirjaimellisesti kuulumaton. Tämäkin ottelu alkoi jo tuttuun tapaan. Tasaista kamppailua, vastustajan ollessa hieman niskan päällä. Maaleja ei ensimmäisessä erässä nähty. Jäähyjä kuitenkin muutama, mikä kertoi ottelun latauksesta.

Toisessa erässä pelitapahtumat ja laukaukset kääntyivät Kiilojen eduksi, mutta siitä huolimatta ja muutaman onnekkaan pompun avustuksella vain Para onnistui maalinteossa kolme kertaa toisessa erässä. Kolmannessa erässä taistelu jatkui ja kotijoukkueen otteet paranivat entisestään. Paran puolustus ja maalivahti kuitenkin kestivät rynnistyksen ja ottelu päättyi vieraiden voittoon 0-3.

Hopeamitaleja jaettaessa pettymys olikin suuri. Ottelun jälkeen kopissa kapteeniston ja valmentajien puheissa kuitenkin korostettiin koko kauden onnistumista ja pelaajien ja joukkueen kehittymistä kauden aikana. ”Kaikki voittoputket katkeavat aikanaan ja meillä se 12 ottelun voittoputki katkesi karvaimpaan paikkaan, eli finaalissa”. Ei ole kuitenkaan tarvetta painaa päätä alas, vaan ”jokaisella pelaajalla on syytä olla ylpeä tästä kaudesta” kuten joukkueen kapteeni Sanni Kivioja totesi.

Kiilat Hockeyn naisten joukkue kiittää kannustajia, tukijoitaan ja seurojen alueellista yhteistyötä kuluneesta kaudesta. Pian on suunnattava katseet jo tulevaan kauteen. Sarjatason nousun myötä ollaan myös uusien haasteiden edessä. Kasvavan pelimäärän ja ottelualueen myötä myös tukijoita ja pelaajia tarvitaan tulevalle kaudelle enemmän. Tulemme siis tarvitsemaan entistä vahvempaa yhteistyötä alueen seurojen ja yritysten kanssa“, joukkueenjohtaja Jussi Riihinen kertoo.

Kiilojen lopputurnaus joukkueessa pelasivat:

Maalivahti Janina Åkerlund, Pietarsaari, Kiia Tuovinen, Haapavesi, Sanni Kivioja, Haapajärvi, Veera Puurula, Haapajärvi, Venna Tolppi, Haapajärvi, Katariina Pieksämäki, Haapajärvi, Aino Kangas, Nivala, Milja Kiiskilä, Haapajärvi, Olivia Kokkoniemi, Reisjärvi, Anu-Riikka Autio, Raahe, Jenni Rissanen, Oulainen, Emmanuelle Bell, Nivala, Venla Rauhala, Muurasjärvi, Petra Laajala, Haapajärvi, Heidi Vierimaa, Haapavesi,

Toimihenkilöt: Olli Kiiskilä, vastuuvalmentaja, Jari Kaattari, valmentaja, Juha Pieksämäki, huoltaja. Matti Tolppi, huoltaja, Jussi Rissanen, joukkueenjohtaja.