Paikallisuutiset

Myllymäen Konepajan hallin laajennus valmistui

Antti Myllymäki uudessa hallissaan. Kuva: Outi Levä

Antti Myllymäki aloitti konehallinsa laajennuksen keväällä, syyskuun puolivälissä juotiin täytekakkukahvit uutukaisessa hallissa.

Konepajatöitä Myllymäki on tehnyt 18 vuotta. Kuusi vuotta sitten kerroimme hänen yrityksestään, kun hän rakensi muun muassa eläinten kuljetusvaunuja. Pari vuotta sitten kerroimme, kun hän hankki uusia koneita. Nyt entisen 220 neliöisen konepajan yhteyteen valmistui uutta tilaa 320 neliötä. Uuden tilan korkeus on kahdeksan metriä.

Töitä on riittänyt. Hallissa on työn alla 18 tonnin painoinen Volvo-kaivinkone.

– Työstän nyt enimmäkseen soiden ennallistamiseen käytettäviä koneita. Niitä tarvitaan ja myydään, kun menossa on uusiutuvaan energiaan siirtyminen ja turpeen nostamisesta luovutaan. Kaivinkoneen alustaa levitetään ja maavara kasvaa 17 sentillä. Sillä on iso merkitys metsässä työskennellessä: kannot eivät haittaa ja koneen vakaus paranee.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olen tehnyt töitä yksin, mitä nyt joskus on ollut joku metallialan työssäoppija. Pieniin tiloihin ei ole juuri ollut mahdollista ottaa työssäoppijaa tai palkata työntekijää. Nyt mahtuisi harjoittelijakin työskentelemään.

Osaavia työntekijöitä ei ole helppo saada, kun kaikki alan yritykset hakevat hyvä työntekijöitä.

– Konepajoissa ja metallialalla tarvitaan tekeviä, ammattitaitoisia ihmisiä. Ammattikoulupohja riittää, kun on käsistään taitava ja motivoitunut ja jos on koulussa tosissaan opiskellut eikä venkuloinut. Vaikka monet asiat automatisoituvat, konepajatyössä ei riitä automaation hallinta, esimerkiksi cnc-koneistajan taidot. On osattava tehdä käsin, tietää Myllymäki.

Myllymäki sanoo, että nyt tiedossa olevat kaivinkoneiden muutostyöt työllistävät hänet ensi talvikaudeksi.