Paikallisuutiset

Mestarikoomikko teki upean maakuntamainoksen Haapajärvestä ‒ “Tuhannen haavan ja yhden järven kaupunki”, kuvailee Kalle Lamberg suosikkiaan

Somessa leviää Suurmestari-ohjelman jakso, jossa Kalle Lamberg ylistää Suomen keskeistä kaupunkia

Koomikko Kalle Lamberg teki leikkimielisen mainosvideon Haapajärvestä Suurmestari-ohjelmaan. Kuva: MTV/Niko Peltoniemi

Haapajärven kaupunki saa kosolti ilmaista mainosta Suurmestari-ohjelman päätösjaksossa perjantaina MTV3:ssa. Mestarikoomikko Kalle Lamberg ylistää Haapajärveä leikkimielisessä “maakuntamainoksessa”.

Suurmestari-ohjelmassa koomikot kilpailevat oudolta vaikuttavissa tehtävissä. Päätösjaksossa muiden muassa Lamberg, Pirjo Heikkilä, Eija Vilpas saavat tehtäväkseen kertoa satunnaisesti valikoituneesta “kaupungistaan” kaikkea hyvää. Kaupungit arvotaan heittämällä tikkaa ja tarkin heittäjä eli Kalle Lamberg saa kehuttavakseen Haapajärven. Haapajärvellä on kaksi Suomen keskipistettä eli Lamberg osuu jos ei naulan kantaan niin ainakin asian ytimeen. Mainosvideon valmisteluun kilpailun juontaja Jaakko Saariluoma ja virallinen tuomari Pilvi Hämäläinen antavat aikaa kullekin kilpailijalle vain 15 minuuttia.

Mestarikoomikon mainosvideon väitteet Haapajärvestä ovat mairittelevia ja hauskoja, mutta tosiseikkojen kriteerejä ne eivät välttämättä kestä. Lambergin ideoiman tarinan kertoo kaikelle kansalle Haapajärven uusi pormestari Reijo Haapajärvi, jota mestarikoomikko itse paljasjaloin esittää. Sikäli tarina ei kauas puusta putoa, että Haapajärvellähän oli takavuosina kuuluisa Junttilantia ja paikkakunnalla pidettiin reipashenkisiä junttiseminaareja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Juonta tarkemmin paljastamatta Lambergin Haapajärvellä on tuhat haapaa ja yksi järvi ja sen tärkeintä nähtävyyttä “ensimmäistä haapaa” ‒ tarkemmin sanottuna sen kantoa käy ihastelemassa yli kuusi matkailijaa vuodessa. Haapajärvellä ei ole missään asfalttia, vaikka joka toinen haapajärvinen mies on tienrakennushommissa. Silti Haapajärvi on Lambergin mukaan lämminhenkinen ja kasvava, joskin hitaasti kasvava, kunta.

Haapajärven kaupunginjohtaja Juha Uusivirta kertoo kaupungin väen ottaneen pormestari Haapajärven kommentit vastaan huvittuneen myönteisesti.

– Asiasta on käyty eri yhteyksissä keskustelua huumorinpilke silmäkulmassa. Itse olen ottanut henkilökohtaisesti Kalle Lambergiin yhteyttä mahdollisesta yhteistyöstä markkinointi- ja huumorimielessä, Juha Uusivirta kertoo.

Haapajärvi on pikkunätti ja huumorintajuinen kaupunki, jossa ihmiset eivät ota itseään liian vakavasti aivan kuten kaupunginjohtaja Uusivirrankin kommenteista voi päätellä.