Paikallisuutiset

Matti Vuohtoniemi hartauskirjoituksessaan: Kirkollisvaaleihin käydessämme

Kuva:

Ensi sunnuntaina, kirkkovuoden viimeisenä sunnuntaina, tuomiosunnuntaina käydään jälleen vaaliuurnille. Seurakuntiin valitaan kirkkovaltuustot päättämään seurakunnille tärkeistä asioista. Ennakkoäänet on jo annettu ja varsinainen vaalipäivä on tulevana sunnuntaina. Toivotaan, että mahdollisimman moni on suunnannut ja suuntaa askeleensa äänestämään.

Hieman ihmetyttää, kun ennakkoäänestys paikkoja on kyselty, niin joissakin liikelaitoksissa kyselyyn on suhtauduttu penseästi ja paikka on evätty. On vedottu siihen, ettei haluta sotkeutua politiikkaan.

Mielestäni tällainen suhtautuminen kirkollisvaalien suhteen on ”hätävarjelun liioittelua”. Kirkollisvaalit ovat hyvin vähäisessä määrin poliittiset vaalit. Ehdokaslistojen taustalla saattaa poliittiset puolueet hieman häämöttää. Mutta hyvin vähän, tuskin ollenkaan politiikka tulee esiin valtuustotyöskentelyssä ja päätösten teoissa. Sopuisasti asioista kyetään keskustelemaan ja päättämään kaikille rakkaan kotikirkon ja kotiseurakunnan parhaaksi. Tämän voin henkilökohtaisesti todistaa suhteellisen pitkän virkaurani pohjalta. Niissä seurakunnissa, joiden palveluksessa olen työskennellyt, tuskin kertaakaan on edes jouduttu äänestämään päätöksiä tehdessämme. Hyvin kauniilla ja esimerkillisellä tavalla demokratia on toiminut.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kirkko poikkeaa kunnista, kaupungeista ja valtioista siinäkin suhteessa, että sillä on ylimaallinen ulottuvuus. Kaikki kirkon jäsenet, niin luottamushenkilöt kuin seurakuntalaiset on kutsuttu kirkon Herran, Vapahtajan palvelukseen. Aina saamme pitää mielessä Vapahtajamme sanat: ”Ette te valinneet minua, vaan minä valitsin teidät”. Olemme kaikki kutsutut seurakunnissamme kallisarvoiseen tehtävään. Ohjenuora meille on annettu suuren työnantajamme sanoissa: ”Rakasta Herraa sinun Jumalaasi yli kaiken ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi”.

Ketään Herra ei kehota tehtävien täyttämisessä ylpeyteen ja itsekkyyteen, vaan saamme muistaa hänen neuvonsa: ”Niinpä tekin, kun olette tehneet kaiken, mitä teidän tulee tehdä, sanokaa: Me olemme arvottomia palvelijoita. Olemme tehneet vain sen, minkä olimme velvolliset tekemään”. (Luuk.10:10).

Tässä on hyvä ohje niin meille valitsijoille kuin seurakuntiemme hallintoelimiin valituille. Ja vielä Vapahtaja rohkaisee ja kannustaa: ”En sano teitä enää palvelijoiksi, sillä palvelija ei tunne isäntänsä aikeita. Minä sanon teitä ystävikseni, olenhan saattanut teidän tietoonne kaiken, minkä olen Isältäni kuullut” (Joh.15:15). Herramme tahto ja toivomus varmaan on että lähdemme liikkeelle myös tulevana vaalisunnuntaina.

Annoit Herra tehtävän sinun seurakunnassasi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tahdot meidän käyttävän oikein lahjat antamasi.

Toimia suo avoimesti, luottamuksen arvoisesti. VK:443:1

Vilkasta vaalisunnuntaita toivoen

Matti Vuohtoniemi

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kirjoittaja on Pyhäjärven seurakunnan vs. kirkkoherra

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä