Paikallisuutiset

Marttiskan joulukonsertti tarjoaa perinteisiä ja tuoreita joululauluja kuulijoille

Marttiskan joulukonsertti on puolessa välissä joulukuuta Haapajärven kirkossa. Kuva: Virpi Fathi

Marttiskan, eli viihteen monitaitajan Katja Marttisen (laulu) ja pitkän linjan muusikon Seppo Estolan (kitara, percussiot, laulu) muodostaman puoliakustisen duon, joulukonsertti Marttiskan joulu on Haapajärven Kristuksen kirkastumisen kirkossa perjantai-iltana 15. joulukuuta. Kyseessä on heidän seitsemäs joulukonsertti.

Katjan mukaan luvassa on paitsi perinteisiä ikivihreitä joululauluja myös tuoreempia kappaleita, jotka ovat tulleet vastaan ja todettu kelpo biiseiksi joulukonserttiin.

Yksi tämän vuoden uusista tuttavuuksista löytyi Katjan kuunnellessa Radio Suomen Anna laulu lahjaksi -ohjelmaa, jonne yleisö sai laittaa omia jouluisia tarinoitaan joululaulujen aiheiksi. Ammattilaiset sitten tekivät joululaulut. Eräs tällä tavoin syntyneistä lauluista sai Katjan liikuttumaan ja se kuullaankin Marttiskan jouluisessa ohjelmistossa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Esitettävät kappaleet on toki sovitettu Marttiskan taattuun tyyliin.

- Tuomisen Reetu yhdessä Sepon kanssa vastaa kunnon äänentoistosta ja upeasta valaistuksesta, jotka takaavat tunnelman konsertissa. Ihastelen aina tunnelmaa kirkossa.

Katja hankkii joka vuosi uuden esiintymisasun joulukonserttia varten. Yleensä se löytyy kirpputorilta. Tänä vuonna hän ihastui erään laulajan asuun toisessa konsertissa, ja löysi itse samantyyppisen - mistäs muualta kuin paikalliselta kirppikseltä.

– Marttiska toivottaa kaikki tervetulleeksi konserttiin. Kirkkoon kyllä mahtuu kaikki, jotka haluavat tulla. Ja jos ei mahdu, niin vetäistään heti toinen konsertti perään, nauraa Katja.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä