Paikallisuutiset

Maria Paananen aloitti diakonina Haapajärvellä – Tärkeintä on kohtaaminen

Diakoni Maria Paananen ja diakonia vastuuryhmän puheenjohtaja Anja Parttimaa kohtasivat seurakuntakodissa päiväpiirissä. He toivovat, että aktiivinen työ kylillä diakoniatoimikuntien kautta jatkuisi.
Diakoni Maria Paananen ja diakonia vastuuryhmän puheenjohtaja Anja Parttimaa kohtasivat seurakuntakodissa päiväpiirissä. He toivovat, että aktiivinen työ kylillä diakoniatoimikuntien kautta jatkuisi. Kuva: Tanja Kopsa

Sosionomi-diakoniMaria Paananen aloitti diakonina Haapajärven evankelis-luterilaisessa seurakunnassa.

– Täällä on ollut lämmin ja ihana vastaanotto. Minulla on todella tervetullut olo. Olen jo hyvin päässyt mukaan seurakunnan monipuoliseen toimintaan, iloitsee Maria.

Seurakuntalainen, diakonian vastuuryhmän puheenjohtajaAnja Parttimaa sanoo Marian olevan ihana tavallinen ihminen, jota on helppo lähestyä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Maria valmistui sosionomi-diakoniksi vuonna 2009 ja on aiemmin työskennellyt diakonina Turussa ja Kalajoella. Lisäksi hän on harrastuksena toiminut vapaaehtoisena sotilaskotisisarena Lohtajalla.

– Äitini aina sanoo, että totesin jo nuorena, että minusta tulee "sosiaalitantta". Yhtäkkiä lukiossa hoksasin, että mikä ammatti olisi hyvä tapa yhdistää kaksi minulle tärkeää asiaa: hengelliset arvot ja sosiaalityö. Ja kyllä tämä on ollut oikea valinta. Minulla on todella mielekäs työ, monipuolinen ja vaihteleva.

Marian mukaan diakonin työssä tarvitsee herkkyyttä ja jämäkkyyttä tilanteen mukaan.

– Tärkeintä on ihmisten arvokas kohtaaminen, vaikkei kaikkia aina pysty auttamaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Opiskeluaikana ja uran alkuvaiheessa Marian sydäntä lähimpänä olivat vanhukset. Sittemmin työskenneltyään alalla hän on tutustunut kaikkiin asiakasryhmiin ja kokee kaikkien olevan hänelle tärkeitä.

– Diakonin työtehtäviin kuuluu asiakkaiden yksilökohtaamiset vastaanotolla, jolloin asiakas voi saada tarpeen mukaan keskusteluapua, neuvontaa ja taloudellista avustamista. Myös lähetteet ruokapankkiin saa minulta. Toivottavaa on, että asiakkaat varaisivat ajan vastaanotolle niin homma toimii parhaiten, selvittää Maria.

Diakoni vierailee erilaisissa hoitoyksiköissä kuten palvelukodeissa, joissa hän ohjaa hartaushetkiä ja keskustelee ihmisten kanssa.

– Teen kotikäyntejä lähinnä syntymäpäivien merkeissä tai kun ihmisiä on kohdannut suru tai muu kriisi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Maria osallistuu seurakunnan tilaisuuksiin tarpeen mukaan ja on mukana erilaisissa seurakunnan tempauksissa. Hän tekee myös rippikoulutyötä.