Paikallisuutiset

Maisemakuvia ja elokuvia Suomesta- konserttikiertue Haapajärvelle heinäkuussa

Eljas Tikanmäki, Eemil Tikanmäki, Anssi Tikanmäki, Juuso Nordlund ja Masa Orpana tulevat konsertoimaan Haapajärvelle 4. heinäkuuta. Kuva: Esa Vuokola

Anssi Tikanmäen Maisemakuvia ja elokuvia Suomesta -konserttikiertue piipahtaa Haapajärvellä 4. heinäkuuta.

– Keikkailemme kvintetillä, eli kokoonpanoon kuuluu lisäkseni saxofonisti Masa Orpana, kitaristi-viulisti Eemil Tikanmäki, basisti Juuso Nordlund sekä rumpali Eljas Tikanmäki. Ja minä soitan kosketinsoittimia, sanoo Anssi.

Hän kertoo heidän soittavan konsertissa puoliksi Maisemakuvia Suomesta -albumien musiikkia sekä Anssin Kaurismäkien elokuviin säveltämää musiikkia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Konsertissa soitamme uutta ja vanhaa maisemakuvia-musiikkia. Maisemakuvia Suomesta ilmestyi vuonna 1981, ja se sai jatkoa 2006 ja 2009 ilmestyneillä Tuntematon maa- sekä H2O.fi -albumeilla. Kaikilta näiltä albumeilta on poimittu kappaleita konserttiin: Aamu lakeuksilla, Kiutaköngäs, Unijoki, Nokia ja niin edelleen.

Anssi kertoo elokuvamusiikki-osuuden sisältävän teemoja alkaen 1982 ilmestyneestä Arvottomat-elokuvasta aina viimevuotiseen Mielensäpahoittaja-elokuvaan. Mukaan mahtuu tietenkin myös teema Klaani-elokuvasta.

- Konsertti on suunnattu kaikille musiikin ystäville. Maisemakuvat ovat jo yli 40 vuotta soineet radiossa, TV:ssä ja konserteissa. Näitä tuttuja säveliä moni haluaa tulla kuuntelemaan. Monia kiinnostaa myös elokuvat, joten heitä varten on räätälöity suomalaisen elokuvan klassikoista koottu musiikkikimara, joka on höystetty kyseessä olevista elokuvista leikatuilla pätkillä eli trailereilla, jotka näytetään valkokankaalle soittaessamme elokuvien teemoja.

Anssi on syntynyt Haapajärvellä Karjalahdenrannalla, jossa hän myös kävi kansakoulun. Oppikoulun ja lukion jälkeen hän lähti maailmalle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

- Pääsin opiskelemaan Sibelius-Akatemiaan, Helsinkiin, josta myöhemmin olen muuttanut Tampereelle. Eli tärkeät lapsuus- ja nuoruusvuoteni olen asunut Haapajärvellä, maaseudun rauhassa. Haapajärvi on niin sanotusti tekopitäjä, minun ”lähtöruutuni”. Siellä on jopa vielä pystyssä kotitaloni, ja paikkakunnalla asuu paljon sukulaisia ja vanhoja tuttuja. Vaikka käynnit omien kiireitteni vuoksi vanhassa kotipitäjässä ovat vuosien mittaan vähentyneet, pidämme kyllä yhteyttä siellä asuvien kanssa, kertoo Anssi.