Paikallisuutiset

Maalikauppias Mika Kaisto vaihtoi isännöintipuolelle: "Lokakuussa perustin yrityksen, joka tarjoaa taloyhtiöiden isännöintiä ja kirjanpitoa pienille yrityksille"

Muita alan vaihtoa harkitsevia Mika Kaisto rohkaisee pohtimaan ja kokeilemaan erilaisia vaihtoehtoja. – Asiat järjestyy aina tavalla tai toisella. Maailma on mahdollisuuksia täynnä.
Muita alan vaihtoa harkitsevia Mika Kaisto rohkaisee pohtimaan ja kokeilemaan erilaisia vaihtoehtoja. – Asiat järjestyy aina tavalla tai toisella. Maailma on mahdollisuuksia täynnä. Kuva: Tanja Kopsa

Sisustuskeskuksen yrittäjänä monelle tutuksi tullut haapajärvinenMika Kaisto päätyi pitkään tuumittuaan myymään osuutensa yrityksestä kaimalleen, rakennusurakoitsija Mika Vilppolalle keväällä.

– Työskentelin kaupan alalla reilut 20 vuotta. Pidin työstäni, asiakkaista ja työkavereista, mutta tuli sellainen olo, että haluan kokeilla vielä jotakin uutta ja haastaa itseni, selvittää Mika Kaisto.

Hän toteaa olevansa heittäytyjätyyppi; hän uskaltaa kokeilla uusia asioita. Mies miettii sen olevan sisäistä rohkeutta, ja myöntää olevansa niin yrittäjähenkinen, että on jopa luonnollista ajatella omaa liiketoimintaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Lapsuudenkodista tuli vahva kannustus yritteliäisyyteen ja yrittämiseen. Lapsena myytiin arpoja ja joululehtiä, sekä 4H:n kautta leivonnaisia. Rapujakin pyydimme. Perheellämme oli yritys Kodintukku, jossa työskentelin opiskeluaikoina iltaisin ja viikonloppuisin.

Mika kuvailee olevansa muut huomioonottava, rauhallinen, toisaalta myös jääräpäinen ja periksiantamaton. Hän haluaa kohdella ihmisiä tasa-arvoisesti.

Miehen läheisiä päätös vaihtaa työtä ei yllättänyt, koska hän oli puhunut ja haaveillut vielä kokeilevansa jotakin muuta. Työtoverien ja yhtiökumppanin Mika arvioi yllättyneen enemmän.

– Tuki kotoa ja läheisiltä helpottaa päätöksenteossa. Kyky ajatella positiivisesti auttaa myös. Olen myös päättäjätyyppi; haluan ratkaista asiat tavalla tai toisella ja suuntaan tai toiseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sisustuskeskuksen yrittäjänä mies teki kaikenlaisia töitä mitä nyt kivijalkamyymälässä voi tulla vastaan.

– Lisäksi hoidin taloushallinnon, osto- ja myyntireskontran ja markkinoinnin. Myös remonttien myynti ja suunnittelu oli pääasiassa minun vastuullani, kertoo Mika.

Työssään mies tutustui isännöitsijöiden työhön ja se alkoi kiinnostaa häntä. Hän on ollut mukana taloyhtiöiden hallituksissa ja siten perehtynyt asiaan.

Luovuttuaan Sisustuskeskuksen pestistä mies tuumaili puolisen vuotta, että mitä sitä alkaisi isona tekemään. Hän vietti aikaa läheisten kanssa ja ulkoili paljon luonnossa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Mietin kyllä sitäkin, että menisin vieraalle töihin, mutta tulin siihen tulokseen, että minulla on hyvät mahdollisuudet perustaa Haapajärvelle isännöintialan yritys. Motivaatiota toimia yrittäjänä löytyy edelleen. Tuntui hyvältä kun sain tehtyä pitkään muhineen päätöksen.

– Lokakuussa perustin yrityksen MiKaisto Oy:n, joka tarjoaa taloyhtiöiden isännöintiä ja kirjanpitoa pienille yrityksille. Jatkossa aion opiskella lisää, jotta voin laajentaa yrityksen palvelutarjontaa ja jossakin vaiheessa jopa työllistää muitakin, vihjaa Mika.

Yrittäjä pitää vahvuutenaan isännöintipalveluja tarjoavien tahojen joukossa sitä, hän antaa yritykselle kasvot ja tarjoaa asiakaslähtöistä palvelua.

– Pystyn auttamaan taloyhtiöitä myös remonteissa aikaisemman asiantuntijakokemuksen pohjalta. Aluksi toimin pääasiassa Haapajärvellä ja ympäristökunnissa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä