Paikallisuutiset

Luja laajentaa ja palkkaa 100 työntekijää Kärsämäelle – Tuuliturbiinien valmistussopimus Nordex Finlandin kanssa on monen vuoden työn tulos

Yhdessä tuulivoimalatornissa on 27 betonielementtiä, joiden koko vaihtelee, suurimmat ovat 5,5 metriä x 20 metriä ja painavat jopa 60 tonnia.
Yhdessä tuulivoimalatornissa on 27 betonielementtiä, joiden koko vaihtelee, suurimmat ovat 5,5 metriä x 20 metriä ja painavat jopa 60 tonnia. Kuva: Nordex Group

Lujabetoni on solminut jättisopimuksen Nordex Finland Oy:n kanssa, joka kuuluu yhteen maailman suurimmista tuulivoimaturbiinien valmistajista, kansainväliseen Nordex Groupiin. Sopimuksella Lujabetoni toimittaa betonielementit 26 tuulivoimalatorniin Nordex Finlandin rakentamiin tuulipuistoihin Suomessa.

– Näemme tuulivoimaliiketoiminnassa suuren potentiaalin ja haluamme olla mukana lisäämässä tuulivoimaa Suomeen. Nordex yhtenä maailman johtavista toimijoista on juuri sellainen toimija, jota olemme hakeneet asikkaaksemme ja olemme erittäin tyytyväisiä, että Nordex valitsi Lujabetonin valmistuskumppanikseen, sanoo Lujabetoni toimitusjohtaja Mikko Isotalo tiedotteessaan.

– Rakennettavat tornit ovat Nordexin teknologiaa. Ne ovat hybridirakenteisia betoni-terästorneja, napakorkeudeltaan 168 metriä, turbiinin lapojen pyörähdyshalkaisija on 163 metriä. Elementtien valmistus alkaa heti tehdasinvestoinnin valmisttua keväällä 2023. Ensimmäisten elementtien toimitus on loppukesällä. Tehdasinvestointi on jo käynnisssä, sanoo Lujabetonin yksikönjohtaja Tuomo Eilola yhtiön tiedotteessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nordex-konsernilla, johon Nordex Finland kuuluu, on yli 35 vuoden kokemus tuulivoimaliiketoiminnassa. Se työllistää 9000 työntekijää maaturbiinien kehityksessä ja valmistuksessa. Nordex on valmistanut globaalisti jo yli 2000 betonitornia.

Kärsämäen tehdasalueelle rakennetaan 160 metriä pitkä ja 16 metriä korkea tehdasrakennus, joka tarvitaan 15-20 metristen putkien valmistamiseen ja varastointiin. Alueelle tulee myös noin neljän hehtaarin kokoinen varastoalue. Tornit kasataan pystytyspaikalla. Investointi on usean miljoonan arvoinen. Tuotanto työllistää sata työntekijää.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä