Paikallisuutiset

Kurpitsa katoilee kesäteatteri KesäHeinässä

Ohjaaja Erja Jokinen seuraa näytelmän läpilukua. Kuva: Taru Kyllönen

Tänä kesänä kesäteatteri KesäHeinän näyttämön valloittaa Marita Kärkkäisen näytelmä Kurpitsa. Luvassa on komedia, joka ei ohjaaja Erja Jokisen mukaan ole niin perinteinen kesäteatterinäytelmä: se ei sisällä juopottelua tai kiroilua.

Kesäteatteri KesäHeinä on aloittanut toimintansa vuonna 2002. Se on Pyhäjärven Nuorisoseura ry:n ja Pyhäjärven Kolmikanta ry:n yhteinen kesäteatteri. Yhteistyötä tehdään myös Jokilatvan Opiston kanssa, sillä sieltä tulevat näytelmän ohjaaja ja näyttelijät

Vuosiin on mahtunut paljon sen jälkeen, kun teatteri on talkoovoimin pystytetty Verkkorantaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ensimmäisessä näytelmässä, Kädenlyönnissä, oli valtavasti porukkaa. Nyt on pienentynyt työryhmä, kertoo Maija Melvaskoski, joka kuuluu teatterin johtoryhmään.

– Kädenlyönti oli kantaesitys. Nyt on kevennettykin ehkä tätä repertuaaria, lisää johtoryhmän jäsen Kati Junttila.

Tänä vuonna teatterille on saatu myös näyttelijöille mikrofonit, mikä tuo lisämukavuutta näytelmän katsomiseen.

Kesäteatterissa vetää puoleensa sen miljöö ja tunnelma.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kaikki näyttelijät ja yleisö ovat samassa tilassa. Yleisön reaktiot näkee paremmin, kun ollaan luonnonvalossa. Se tuo jonkinlaista yhteishenkeä, kun ollaan säiden armoilla, vaikka katsomo onkin katettu. Vaikka sataisi räntää tai olisi kuuma auringonpaiste, pitää nauttia siitä, kuvailee ohjaaja Erja Jokinen.

Myös tulevasta näytelmästä Jokinen on innoissaan:

– Yhtä roolia näyttelee kurpitsa, joka ilmestyy ja katoaa useita kertoja näytelmän aikana. Tuntuu, että me näyttelijöiden kanssa olemme joutuneet hirveästi pohtimaan, että missä se kurpitsa nyt on, kun olemme harjoitelleet kohtauksia.

Näytelmässä yhtä pääroolia, yrmeää Tapio Riemurantaa näyttelee Matti Luosa. Hän on mukana KesäHeinässä ensimmäistä kertaa, mutta aiemmin hän on näytellyt Kiuruvedellä ja Kokkolassa. Luosa odottaa kesää positiivisin mielin:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Odotan, että tästä tulee hyvää näytelmä ja tulee paljon yleisöä. Ja että olisi hyvät ilmat, ettei tarvitse vesisateessa olla. Vaikka en ole sokerista, eikä varmasti muutkaan.

Kurpitsan ensi-ilta on torstaina 29. kesäkuuta. Siitä alkaa tiivis puolentoista viikon putki, jonka aikana näytelmä esitetään seitsemän kertaa.