Kuinka saada työtä kansainvälisessä yrityksessä Suomessa

Kuva:

MAINOS - CVMAKER.FI -

Haluat siis saada unelmasopimuksen? Työpaikan hakeminen suomalaiseen kansainväliseen yritykseen voi olla pelottava tehtävä, mutta se voi myös olla loistava tilaisuus oppia uusia kulttuureja ja saada arvokasta työkokemusta. Menestyksen avain on valmistautuminen ja suomalaisen toimintatavan ymmärtäminen. Joten tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla pääset alkuun.

Mitä tehdä

1. Tutki yritystä ja selvitä, mitä he etsivät ehdokkaasta

Työskentely kansainvälisessä yrityksessä Suomessa voi olla loistava tapa aloittaa urasi. Sen lisäksi, että saat arvokasta työkokemusta, sinulla on myös mahdollisuus asua ja työskennellä kauniissa maassa. Työpaikan saaminen kansainvälisessä yrityksessä voi kuitenkin olla kilpailukykyistä. Yrityksen tutkimisen ja vahvan hakemuksen jättämisen lisäksi saatat joutua osoittamaan kielitaitosi ja monikulttuurinen osaamisesi. Suomalaiset yritykset etsivät hakijoita, jotka eivät ole vain päteviä työhön, vaan ovat myös avoimia uusille kokemuksille ja valmiita sopeutumaan uuteen kulttuuriin. Pienellä valmistautumisella voit kasvattaa mahdollisuuksiasi saada se unelmatyö Suomessa.

2. Räätälöi ansioluettelosi ja saatekirjeesi työn vaatimuksia vastaaviksi

Jos haet työtä kansainvälisestä yrityksestä Suomesta, on tärkeää räätälöidä ansioluettelosi ja saatekirjeesi vastaamaan työn vaatimuksia. Monissa tapauksissa työnantajat etsivät hakijoita, joilla on erityisiä taitoja ja kokemusta, joten on tärkeää korostaa asiaankuuluvaa pätevyyttäsi hakumateriaaleissasi. Jos esimerkiksi haet asiakaspalvelun paikkaa, muista mainita kokemuksesi eri kulttuureista tulevien asiakkaiden kanssa. Jos haet markkinointitehtävää, korosta kokemustasi onnistuneiden markkinointikampanjoiden luomisesta ja toteuttamisesta. Räätälöimällä ansioluettelosi ja saatekirjeesi vastaamaan työn vaatimuksia, lisäät mahdollisuuksiasi päästä haastatteluun ja lopulta saada työpaikka.

3. Valmistaudu haastatteluun tutkimalla yrityksen historiaa ja tuotteita

Haastatteluprosessi voi olla melko kilpailuhenkinen. Yksi tapa erottua muista ehdokkaista on tehdä läksyjä ja tutkia yrityksen historiaa ja tuotteita. Tämä osoittaa, että tunnet yrityksen ja olet todella kiinnostunut työskentelemään sen palveluksessa. Lisäksi se voi antaa sinulle jonkinlaisen käsityksen yrityskulttuurista ja auttaa sinua valmistautumaan pätevyyttäsi koskeviin kysymyksiin. Joten jos toivot pääseväsi töihin kansainväliseen yritykseen Suomeen, muista tehdä tutkimustietosi ennen haastattelua. Se voi olla vain avain unelmiesi työpaikan saavuttamiseen.

4. Saavu ajoissa paikalle pukeutuneena ja ole valmis vastaamaan kysymyksiin perusteellisesti

Jos toivot pääseväsi töihin kansainvälisen yrityksen palvelukseen Suomeen, sinun tulee muistaa muutama seikka. Ensinnäkin on tärkeää saapua ajoissa haastatteluun. Tämä osoittaa, että olet täsmällinen ja luotettava, kaksi ominaisuutta, joita jokainen työnantaja arvostaa. Toiseksi, muista pukeutua asianmukaisesti. Vaikka suomalaiset yritykset ovat yleensä rennompia kuin muiden maiden yritykset, on silti tärkeää tehdä hyvä vaikutelma. Lopuksi valmistaudu vastaamaan kysymyksiin perusteellisesti. Työnantajat haluavat tietää, että sinulla on työn suorittamiseen tarvittavat taidot ja kokemus, joten varmista, että pystyt ilmaisemaan, miksi olet täydellinen ehdokas. Nämä vinkit mielessäsi teet varmasti suuren vaikutuksen seuraavassa suomalaisessa työhaastattelussasi.

5. Kiitä haastattelijaa hänen ajastaan ja lähetä seurantasähköposti haastattelun jälkeen

Haastattelijan kiittäminen hänen ajastaan on aina hyvä idea riippumatta siitä, saatko lopulta työpaikan vai et. Suomessa on kohteliasta lähettää jatkosähköposti haastattelun jälkeen, vaikka et olisi mielestäsi pärjännyt hyvin. Tämä osoittaa, että olet kiinnostunut yrityksestä ja olet valmis jatkamaan kommunikointia heidän kanssaan. Jos sinulla on haastattelijan yhteystiedot, voit lähettää hänelle myös LinkedIn-pyynnön. Suomalaiset työnantajat arvostavat kohteliasta ja ammattimaista käytöstä, joten näiden yksinkertaisten vinkkien avulla voit tehdä hyvän vaikutelman.

6. Pysy positiivisena ja sitkeänä - älä luovuta, jos et saa työtä ensin

Älä luovuta, jos et saa työtä ensin - pysy positiivisena ja sinnikkäänä, ja lopulta löydät oikea rooli sinulle. Kovalla työllä ja pienellä tuurilla saatat pian työskennellä Suomen huippuyrityksessä.

7. Harkitse työpaikkojen hakemista suomalaisiin yrityksiin muissa maissa

Jos sinulla on vaikeuksia löytää työtä suomalaisesta yrityksestä kotimaassasi, harkitse työpaikkojen hakemista suomalaisiin yrityksiin muissa maissa (voit työskennelläNokialla muissa maissa, tietysti). Vaikka muutto voi olla vaikeaa, se voi olla loistava tilaisuus kokea työskentely suomalaisessa yrityksessä uudessa kulttuurissa. Lisäksi monilla suomalaisilla yrityksillä on toimipisteitä useissa maissa, joten saatat löytää työpaikan, joka on lähempänä kotia.

8. Verkostoi suomalaisissa yrityksissä työskentelevien kanssa

Yksi parhaista tavoista löytää työpaikka suomalaisessa yrityksessä on verkostoitua sellaisten ihmisten kanssa, jotka jo työskentelevät suomalaisessa yrityksessä. Jos tunnet jonkun, joka työskentelee suomalaisessa yrityksessä, kysy hänen kokemuksistaan ja onko heillä neuvoja sinulle. Yritä lisäksi osallistua suomalaisiin yritystapahtumiin tai tapaamisiin alueellasi. Tämä on loistava tapa luoda yhteyksiä ja oppia lisää työskentelystä suomalaisissa yrityksissä.

9. Pidä CV:si ajan tasalla ja räätälöitynä Suomen työmarkkinoille

Kun haet töitä suomalaisiin yrityksiin, on tärkeää varmistaa, että CV:si on ajan tasalla ja räätälöity Suomen työmarkkinoille. Suomessa työnantajat painottavat usein vahvasti työkokemusta, joten muista korostaa aiemmin olleita asiaankuuluvia tehtäviä. Yritä lisäksi käyttää tiivistä kieltä ja välttää tarpeettomia sanoja tai lauseita. Lisää vinkkejä suomalaisiin työnantajiin vaikuttavan CV:n cvmaker.fi

10. Opi lisää suomalaisesta kulttuurista ja tavoista

Jos haluat työskennellä suomalaisessa yrityksessä, on tärkeää oppia lisää suomalaisesta kulttuurista ja tavoista. Voit tehdä sen napsauttamalla Visit Finlandia ja keräämällä ensimmäiset tietosi ja siirtymällä sieltä konkreettisempaan tietoon. Suomalaiset arvostavat esimerkiksi täsmällisyyttä ja luotettavuutta, joten on tärkeää saapua haastatteluun ajoissa. Lisäksi suomalaiset ovat yleensä suorapuheisia, joten älä loukkaannu, jos haastattelijasi kysyy sinulta vaikeita kysymyksiä. Tutustumalla suomalaiseen kulttuuriin voit varmistaa, että olet varautunut kaikkeen, mitä työnhaun aikana saattaa eteen tulla.

Mitä ei saa tehdä, kun haet työtä suomalaiseen yritykseen?

On tiettyjä asioita, joita sinun EI pidä tehdä, jos haluat parantaa mahdollisuuksiasi saada työpaikka. Tätä unelmatyötä varten nostetaan esille joitain yleisimpiä virheitä, joita ihmiset tekevät haastateltaessa suomalaisen yrityksen työpaikkaa.

1. Älä myöhästy

Täsmällisyys on Suomessa arvostettu. Myöhään saapuminen haastatteluun on varma tapa tehdä huono vaikutelma.

2. Älä mene yli laidan asusi kanssa

Useimmissa tapauksissa sinun ei tarvitse käyttää pukua ja solmiota haastattelussasi. Liiketoiminnan vapaa-ajan asu on yleensä riittävä. On kuitenkin aina parempi erehtyä olemaan liian pukeutunut mieluummin kuin liian rento.

3. Älä vain istu hiljaa ja passiivisena

Suomalaiset yritykset arvostavat työntekijöitä, jotka ovat uteliaita ja haluavat oppia lisää työstään. Kysymysten esittäminen osoittaa, että olet sitoutunut ja kiinnostunut roolista, jota varten haastattelet.

4. Älä puhu itsestäsi liikaa

Kyllä, se on haastattelu ja haastattelija haluaa tutustua sinuun paremmin. Itsestäsi jatkuva puhuminen on kuitenkin pysäyttävää. Yritä sen sijaan keskittää keskustelu yritykseen ja rooliin, jota varten haastattelet.

5. Älä unohda seurata tilannetta haastattelun jälkeen

Kiitoskirjeen tai sähköpostin lähettäminen on aina tervetullutta ja osoittaa, että olet kiinnostunut tehtävästä.

6. Älä pelkää neuvotella

Jos sinulle tarjotaan työtä, älä pelkää neuvotella palkastasi tai eduistasi. Monissa tapauksissa suomalaiset yritykset ovat valmiita antamaan sinulle mitä haluat, jos se tarkoittaa pitää sinut iloisena ja motivoituneena.

7. Älä unohda oppia lisää suomalaisesta kulttuurista

Työskentely suomalaisessa yrityksessä on loistava tilaisuus oppia lisää suomalaisesta kulttuurista. Ennen kuin aloitat uudessa työssäsi, varaa hetki tutustuaksesi suomalaisiin tapoihin ja perinteisiin. Tämä auttaa sinua tuntemaan olosi mukavammaksi uudessa ympäristössäsi ja välttämään kulttuurisia virheitä.

Onko jotain muuta tietää?

Jos aiot työskennellä suomalaisessa yrityksessä, sinun tulee muistaa muutama muu seikka. Ensinnäkin Suomi on hyvä paikka tehdä työtä, jos arvostat työn ja yksityiselämän tasapainoa. Suomalaiset yritykset tarjoavat usein joustavia työaikoja ja runsaita lomapäiviä, joten sinulla on runsaasti aikaa nauttia henkilökohtaisesta elämästäsi. Lisäksi monet suomalaisyritykset tarjoavat työsuhde-etuja, kuten ilmaisen terveydenhuollon, joten muista kysyä niitä työhaastattelussa. Muista lopuksi, että Suomen työmarkkinoilla on kilpailua, joten on tärkeää erottua joukosta. Noudattamalla tämän artikkelin vinkkejä voit varmistaa, että sinulla on parhaat mahdollisuudet saada unelmatyösi Suomessa.

Johtopäätös

Jos haluat työskennellä suomalaisessa kansainvälisessä yrityksessä, sinun tulee välttää tiettyjä asioita työhaastattelussasi, jos et halua heikentää mahdollisuuksiasi saada töitä! Täsmällisyys, sopiva pukeutuminen ja kiinnostuksen osoittaminen yritystä kohtaan ovat tärkeitä tekijöitä, jotka auttavat sinua tekemään hyvän vaikutelman mahdolliseen työnantajaasi. Pidä siis nämä asiat mielessä, kun haastat unelmatyötäsi!