Paikallisuutiset

Kreisijärvi 24h -juoksu kokosi ihmiset yhteen ja keräsi kehuja

Joukkueet säntäsivät viimeisen tunnin kestävälle sprinttiosuudelle, jossa viimeisetkin voimat jätettiin reitille. Kuva: Senni Kokkoniemi

Kreisijärvi 24h- juoksu, siinäpä vasta tapahtuma! Perjantaina iltakuudelta 12 joukkuetta aloitti seuraavan vuorokauden mittaisen urakan Reisjärven Petäjämäen ulkoilukeskuksessa.

Joukkueet kiersivät vajaan 4 kilometrin mittaista rataa ja viimeisen tunnin ajan juostiin 800 metrin sprinttikierrosta. Tiimien keräämiä kierroksia seurattiin GPS-laitteilla. Tunnelma Petäjämäellä oli lauantaina todellakin katossa, kun loppuhuipennus alkoi häämöttää. Niin juoksijat kuin sankoin joukoin paikalle saapuneet katsojat kannustivat radalla olijoita.

Kisa oli äärimmäisen tiukka aina sprinttikierroksen loppuun saakka, ja sijoitukset joukkueiden välillä vaihtelivat. Jokaisen voimia ja jaksamista venytettiin äärimmilleen. Lopulta voittajaksi 24 tunnin jälkeen selviytyi Konepojat, toiseksi ylsi Pohkeet jumissa ja kolmanneksi kipusi Hölökynkölökynhölökkä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kisan jälkeen joukkueet olivat antaneet kaikkensa, mutta hymyä riitti silti jokaisen kasvoilla rankan rypistyksen jälkeen. Yksi kisassa mukana ollut joukkue oli Opet yöjuoksulla. Joukkueessa juoksivat Minna Savela, Susanna Saartoala, Jukka-Pekka Hietaniemi, Mervi Niskakoski, Jari Niskakoski, Pekka Perkkiö, Ritva Koskivuori-Perkkiö sekä Hanna-Leena Parkkila.

–Onneksi se on ohi! sanoi Jukka-Pekka Hietaniemi kisan jälkeen tunnelmia kysyttäessä.

–Hyvillä mielin ollaan kuitenkin, vaikka tuntuihan se tosi pahalta aina tuolla matkan varrella ja vähän nytkin. Kannustus oli aivan huippua, varsinkin sprinttikierroksilla, joukkuelaiset tuumaavat yhdessä.

Idea mukaan lähdöstä syntyi Kisatien koululla, kun opettajat keksivät koota työkavereista joukkueen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

–Meillä oli kyllä todella hyvä joukkue. Tämmöisessa viestissä ei anna niin helposti periksi juurikin sen joukkueen takia.

Valmistautuminen koitokseen oli joukkueen osalta hieman vaihtelevaa.

–Ihan normaalia lenkkiä tuli tehtyä. Ehkä vähän enemmän kuin yleensä, mutta ei mitään ihmeellistä, kertoivat Pekka Perkkiö ja Jari Niskakoski.

–Minä lähdin taas kyllä niin sanotusti soitellen sotaan, että ei tullut kummemmin valmistauduttua, naurahtaa puolestaan Ritva Koskivuori-Perkkiö.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Radasta ja järjestelyistä kisaajilla ei ole moitittavaa.

–Todella selkeä rata, toki alusta oli pehmeä, mutta ei se haitannut. Kaiken kaikkiaan hyvin järjestetty tapahtuma.

No, entäs ensi vuonna, jos tapahtuma järjestetään uudelleen. Oletteko mukana?

–Noooo, kyllä....ehkä!

Kreisjärvi 24h- juoksun ideoijat ja pääjärjestäjät Reisjärven Yrittäjistä, Minna Muhonen ja Jessica Koskela, olivat tyytyväisiä tapahtumaan.

–Totta kai tuli joitain yllätyksiä, kun ensimmäistä kertaa järjestetään tapahtumaa. Onneksi me saatiin talkoolaisia ja sponsoreita tueksi, heitä halutaan kovasti kiittää! Minna Muhonen sanoo.

–Nyt on kyllä hyvä fiilis. Meillä oli hyvä tiimi tässä tekemässä ja järjestämässä tapahtumaa, Jessica Koskela tuumaa.

Nähdäänkö Kreisijärvi 24h- juoksu myös ensi vuonna?

–Hmm... jos vaan saadaan hyvä tiimi kasaan, niin voidaan jotain järjestää. Tässä vaiheessa ei osaa kyllä vielä sanoa muuta! naiset toteavat.

Tulokset: 1) Konepojat, 89 kierrosta 2) Pohket jumissa, 87 3) Hölökynkölökynhölökkä, 86 4) Team Ehta, 84 5) MTK-Reisjärvi, 84 6) Teräsreidet, 80 7) Retkeilijät, 76 8) Opet yöjuoksulla, 74 9) Team Leppäläntie, 72 10) Team Kugeli, 69 11) Reisittäret, 62 12) Kaasu pohjassa 24h, 58