Kulttuuri

Kopolan teatteria taas Haapajärven kulttuurisalissa

Haapajärvi

Kopolan teatteri esittää absurdin komedian naisista ja vähän miehistäkin.

Kopolan teatterin kevätnäytelmän ensi-ilta oli lauantaina 25.3 klo 13 Haapajärven kulttuurisalissa. Tämänkertainen näytelmä on Kirsi Sulosen vuonna 2016 käsikirjoittama absurdi komedia naisista ja vähän miehistäkin. Näytelmän ohjaa ylivieskalainen Marja Hannula. Esityksiä on 10 ja näyttelijöitä on 11.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kopolan teatterin esitykset alkavat lauantaina Haapajärvellä kultttuuritalossa. Kuva: Kopolan teatteri

Ja Jumala loi naisen -näytelmä kertoo kuuden naisen taistelusta omien kriisien keskellä. Ritva Ala-Kypärä perustaa kuntoutuskeskuksen huonosta itsetunnosta kärsiville naisille.

Naiset saapuvat Supersankaritar-kurssille laihtumaan, eheytymään ja voimaantumaan sekä etsimään naiseuden ydintä. Kurssin alussa kartoitetaan kunkin kuntoutujan ongelmakohdat. Naiset saavat valmennusta myös kunto-ohjaaja ”Karju” Kentulalta ja business-guru Kari Melasvuolta.

- Näytelmässä käsitellään huumorin keinoin niin parisuhteen ongelmia, omaa epävarmuutta kuin itsensä hyväksymistä. Eri elämänvaiheissa olevien naisten matka kohti supersankaruutta on kivinen. Siihen kuuluvat parisuhteiden kiemurat, suhteettomat odotukset, pelot ja pettymykset kuin myös ilonpilkahdukset. Nämä kaikki teemat käsitellään oivaltavasti lähinnä itselleen nauraen.

– Muutoksen mahdollisuus, itsensä hyväksyminen ja ihmisenä kasvaminen asettavat haasteita meille kaikille ja näin näytelmän miehiin että naisiin on katsojan helppo samaistua, sanoo ohjaaja Marja Hannula.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuvateksti: Anne-Mari Teppo, Leila Kopola ja Hilkka Nikula sekä taustalla Marko Ahola eläytyvät rooleihinsa Kopolan teatterin näytelmässä. Kuva Kopolan teatteri