Ajankohtaista

Konesilta laajentaa Kärsämäellä toimitiloja ja hallitusta - luvassa uusia työpaikkojakin

Kärsämäki

Konesilta Oy on tunnetuimpia kärsämäkisiä yrityksiä ja toiminut yli kaksikymmentä vuotta.

– Hallitustyöskentely on ollut pitkälti yhden miehen varassa ja päätöksiä on tehty lenkkipolulla. On tärkeää miettiä yrityksen tulevaisuutta muualta kuin sisältäpäin. Olen kaivannut itselleni sparraus- eli valmennuskumppania tulevaisuuteen ja selkänojaa visioihin. Yksin yrittäminen on hyvin yksinäistä puuhaa, perustelee toimitusjohtaja Ville Kyllönen päätöstään kutsua yrityksen hallitukseen riippumattomia eli yrityksen ulkopuolisia jäseniä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Konesilta Oy:n toimitusjohtaja Ville Kyllönen ketrtoo yrityksensa laajenevan taas tänä vuonna. Kuva: Outi Levä

Hallituksen uutena puheenjohtajana toimii Harri Suutari ja jäsenenä Ari Haapakoski. Molemmat ovat yrittäjiä itsekin.

Suutari on monipuolinen hallitusammattilainen ja omaa kokemusta operatiivisesta johtamisesta ja hallitustyöskentelystä pk-yrityksissä ja kansainvälisissä pörssiyhtiöissä. Hän oli muun muassa Ponssen toimitusjohtajana kuusi vuotta. Haapakoski on koulutukseltaan diplomi-insinööri. Hänellä on kokemusta yritysten liiketoiminnan kehittämisestä ja hän on toiminut kotimaisten ja kansainvälisten yritysten hallituksissa. Hallitukseen kuuluu myös liiketoimintajohtaja Mikko Vinkki.

– Uskon, että kovan tason osaajien ja uusien verkostojen avulla avautuu uusia mahdollisuuksia ja pääsemme liiketoiminnassa seuraavalle tasolle. Yrittäjälle tulee itsensä kanssa helposti putkinäkö. On hyvä, että toimitusjohtajaa haastetaan tutuista asioista. Silloin joutuu perustelemaan tekemisensä sekä itselle, johdolle että työyhteisölle, pohtii Kyllönen.

Kyllösen mukaan viime vuodet ovat olleet sumuista ja haastavaa. Operatiivinen toiminta on vaikeutunut, hinnat nousseet ja toimituksen viivästyneet. Konesillan liikevaihto on kasvanut hallitusti keskimäärin parinkymmenen prosentin vuosivauhtia viimeisen kymmenen vuoden ajan. Pirkkalan toimipiste on toiminut kaksitoista vuotta, Tuusulassa toiminta käynnistyi pari vuotta sitten. Molemmissa työskentelee kymmenen henkilöä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Markkina-asema on vahvistunut ja pyrimme myös kansainvälisille markkinoille. Kesän aikana investoimme Kärsämäelle noin tuhannen neliön kokoisen varaosa- ja logistiikkavaraston. Lisäksi laajennamme päärakennuksen varasto- ja henkilöstötiloja, paljastaa Kyllönen.

Konesillalla on Kärsämäellä parikymmentä työntekijää ja laajennusten myötä palkataan muutama lisää.

Olemme saaneet hyvin työvoimaa ja meillä on toimivat alihankintaverkostot, jotka tekevät metallitöitä, erikoisasennuksia sekä maalaus- ja pintakäsittelyä. Monimerkkisten koneiden korjaus ja asentaminen on kuin kirurgin työtä ja teknisten pulmien ratkaiseminen kustannustehokkaasti vaatii ammatillista erikoistumista, johon oppii vain mestari- kisälli -systeemillä. Toki tarjoamme myös työharjoittelupaikkoja ammatillisessa koulutuksessa oleville, Kyllönen sanoo.

Konesilta Oy on johtava uusien ja käytettyjen maanrakennusalan koneiden maahantuonti- ja myyntiyritys. yritys on Kubota-maanrakennuskoneiden virallinen maahantuoja Suomessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Raskaassa työssä tervettä vastapainoa Ville Kyllöselle tuovat perhe ja harrastukset. Urheilu ja liikunta ovat perheen yhteinen harrastus.

– Yritys on kuin yksi lapsi, mutta sen ehdoilla lapset oppivat työntekoa ja yrittämistä, työnteon kulttuuri juurtuu myös lapsiin. Talvisin hiihdellään kodin lähipelloilla olevalla ladulla. Siinä saa hyvät saunalenkit. Käymme hiihtämässä myös Pyhännällä.

Kyllönen osallistui Aleksi-poikansa kanssa Vuokatti-hiihdon 30 kilometrille vapaalla. Haastattelussa hän ennakoi, että Aleksi voittaa. Yleisen sarjaan osallistui noin 150 hiihtäjää. Isä oli 33.s ja poika yhdeksäs. 18-vuotiaiden sarjassa Aleksin sijoitus oli neljäs.