Paikallisuutiset

Kohti uusia haasteita – Haapajärviset Viola Kantola ja Samuli Ahola ovat K-Supermarket Knuutilankankaan uudet kauppiaat

Samuli Ahola (vas.) ja Viola Kantola (kesk.) valittiin Vuoden haapajärvisiksi 2020. Kuva on otettu palkintojen jaossa 3.12.2020.
Samuli Ahola (vas.) ja Viola Kantola (kesk.) valittiin Vuoden haapajärvisiksi 2020. Kuva on otettu palkintojen jaossa 3.12.2020. Kuva: Satu Kangas-Viljamäki

K-ryhmä tiedotti keskiviikkona, että Oulun Knuutilankankaalle rakentuvan uuden K-Supermarketin kauppiaiksi tulevat haapajärvisetSamuli Ahola ja Viola Kantola.

– Kesko otti meihin yhteyttä viime vuoden puolella ja kysyi halukkuuttamme siirtyä uuteen kauppaan. Saimme viikon miettimisaikaa ja noin marraskuun puolessa välissä olimme tehneet henkisen päätöksen lähteä, Knuutilankankaan rakennustyömaalta tavoitettu Ahola kertoo.

Joulukuun kauppiaspari rauhoitti muutokselta ja viralliset sopimukset allekirjoitettiin maanantaina 16.1.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Henkilökunnalle kerroimme asiasta tiistaina ja keskiviikkona kaikille muille. Haapajärven uudesta kauppiaasta ei ole vielä tietoa, Kesko tiedottaa siitä sitten, kun on aika, hän jatkaa ja kertoo heidän viipyvän Haapajärvellä vielä pari kuukautta.

Lähtemispäätös oli sekä Kantolalle että Aholalle vaikea.

– Olemme kumpikin Haapajärveltä kotoisin. Pohdimme asiaa monelta kantilta, moni asia puolsi jäämistä, moni lähtemistä. Ratkaisevin asia oli kuitenkin ainutlaatuinen mahdollisuus päästä vaikuttamaan uuteen kauppaan jo rakennusvaiheessa. Ei niitä uusia kauppoja tai supermarketteja niin paljon Suomessa rakenneta, että tällaista mahdollisuutta olisi oikein voinut sivuuttaakaan. Tämä on myös Keskolta meille iso luottamuksenosoitus.

Tyystin uudessa kauppapaikassa on paljon uusia mahdollisuuksia, ja riskejäkin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olo on hyvin pitkälle samanlainen kuin Haapajärvelle tullessa: luottavainen, mutta vähän pelokas. Koen, että aloitamme kaiken alusta. Olemme luomassa kokonaan uutta kauppaa, uudella henkilökunnalla ja uudelle paikalle.

Knuutilankankaan merkittävimmäksi askeleeksi Ahola nimeää henkilökunnan rekrytoimisen.

– Meidän on löydettävä osaavat ja oikeat henkilöt oikeille paikoille. Haapajärven nykyisen henkilökunnan työsopimukset jatkuvat samanlaisina uuden kauppiaan kanssa, mutta olemme myös luvanneet heille jokaiselle työpaikan Oulussa, mikäli he haluavat lähteä mukaamme. Itse asiassa juuri henkilökunnalle asiasta kertominen on ollut kaikkein raskainta, sillä olemme hitsautuneet todella hyväksi tiimiksi näiden vuosien aikana.

Knuutilankankaan supermarket tullee työllistämään noin 25 työntekijää, Haapajärvellä heitä on 19.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Haapajärvellä kauppias on ollut hyvin keskellä ja esillä yhteisössä, minkä Ahola uskoo muuttuvan isommassa kaupungissa.

– Kauppias on luultavasti kasvottomampi Oulussa kuin Haapajärvellä. Haapajärvellä olen toiminut monissa rooleissa kaupan ulkopuolellakin, mutta Oulussa työni keskittynee enemmän kaupan seinien sisäpuolelle. Vaikka mistä sitäkään tietää, millainen yhteisö kaupan vaikutusalueella on ja millaista toimintaa se mahdollisesti tarjoaa, Ahola pohtii.

Oulu ei sinänsä ole pariskunnalle uusi kaupunki, sillä se on heidän opiskelukaupunkinsa.

– Olemme asuneet Oulussa seitsemän vuotta ja veljeni asuu siellä, joten ihan tuttu paikka se sinänsä on.

Uusi kauppa haastaa kauppiasparin oppimaan myös ravintola-alaa, sillä Knuutilankankaalle rakennetaan kahvila-ravintola lounaspöytineen ja iltabuffeteineen.

– Kesällä sinne tulee terassi, missä voi kahvitella. Tähän puoleen saamme koulutusta ja sparrausta Keskolta.

Aholan ja Kantola uusi supermarket avaa ovensa tämän hetken suunnitelmien mukaan 15.6. kello 10.

– Sitä ennen on vielä paljon tehtävää, esimerkiksi pelkkä kaupan täyttäminen vie vajaat kolme viikkoa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä