Ajanviete

Kirjavinkissä tällä viikolla Robert Thorogoodin ”Kuolema kylässä”

Kuva: Siltala Publishing

Noin vuosi sitten kerroin teille Robert Thorogoodin teoksesta Thamesjoen murhat, joka aloitti Thorogoodin Judith Potts -sarjan, vähän Agatha Christien neiti Marplen tapaan.

Sarjan toinen osa, Kuolema kylässä — Thamesjoen murhat julkaistiin kuluvan vuoden alkupuolella, mutta minun silmiini se osui vasta nyt. Ja pakkohan se oli heti kuunnella.

Kuten aiemmin kerroin, kirjan päähenkilönä häärii 78-vuotias Judith Potts, joka viettää eläkepäiviään yksin isossa sukutalossaan. Eräänä aamuna Judithille entuudestaan tuntematon Sir Peter Bailey kutsuu hänet juhliinsa, joissa Sir Peter menehtyy yllättäen. Potts on varma, että kyseessä on murha, vaikka tapahtumien kululle ei tunnu löytyvän minkäänlaista järjellistä selitystä. Potts ryhtyy selvittämään tapahtumia ystäviensä, Becky ”Becks” Starlingin ja Suzie Harrisin kanssa, mikä vie lukijan mennessään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Thorogood on erinomainen sanan käyttäjä ja suomentaja Hilkka Pekkanen on tehnyt oman osuutensa hyvin. Kirja toimii parhaiten perinteisenä kirjana, mutta näyttelijä, taitelija Eija Ahvon lukemista on sitäkin ilo kuunnella.

Thorogood on sijoittanut kirjan tapahtumat kotimaisemiinsa, sillä hän asuu Englannissa, Thamesjoen varrella Marlowin kylässä aivan kuten kirjojensa päähenkilö.

Eli, jos tykkäät käpertyä sohvalle viltin alle ja uppoutua dekkareiden suloiseen maailmaan, suosittelen tätä cosy crime -kirjaa lämpimästi.

Satu Kangas-Viljamäki