Kulttuuri

Keski-Pohjanmaan kirjamessujen ajankohta muuttuu – Kevään messuilla mukana Anna-Leena Härkönen sekä Jarkko Tontti

Anna-Leena Härkönen on urallaan julkaissut 12 romaania sekä useita kolumnikokoelmia ja omaelämäkerrallisia teoksia. Kuva: Handout

Kolmannet Keski-Pohjanmaan Kirjamessut järjestetään 13. huhtikuuta 2024. Tapahtuma on järjestetty vuosina 2021 ja 2022 marraskuussa, mutta nyt se siirtyy uuteen ajankohtaan.

– Erityisesti viime vuoden kirjamessut Kokkolassa osoittivat, että kirjamessu-tapahtumat ruuhkautuivat loppuvuoteen. Kaiken lisäksi Kokkolassa oli useita tapahtumia yhtä aikaa. Halusimme etsiä vähän väljemmän ajankohdan ja uskomme, että myös kirjailijat ja kustantajat ovat uuteen ajankohtaan tyytyväisiä, kaukaa tulevista kirjamessukävijöistä puhumattakaan. Hyvä kirja ja mielenkiintoiset kirjailijat kiinnostavat varmasti keväälläkin, sanoo kirjamessuja järjestävän yhdistyksen puheenjohtaja Hannu Kippo.

Keski-Pohjanmaan kirjamessut tarjoaa jatkossakin keskipohjalaiselle yleisölle kiinnostavia kirjailijavierailuja ja -keskusteluja sekä tilaisuuden tutustua lukuisien näytteilleasettajien kirjallisuustarjontaan. Ohjelmassa huomioidaan sekä paikallinen että valtakunnallinen kirjallisuus. Tapahtuma pystyy yleisölle pääsymaksuttomana.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kevään 2024 kirjamessujen ohjelmaan on kiinnitetty tähän mennessä kaksi kirjailijaa: Anna-Leena Härkönen ja Jarkko Tontti.

Anna-Leena Härkönen on kirjailija, käsikirjoittaja, kolumnisti ja näyttelijä, jonka esikoisromaani Häräntappoaseen ilmestymisestä tulee vuonna 2024 kuluneeksi 40 vuotta. Häräntappoase voitti ilmestymisvuonnaan J.H.Erkon palkinnon.

Härkönen on urallaan julkaissut 12 romaania sekä useita kolumnikokoelmia ja omaelämäkerrallisia teoksia. Hänet on palkittu mm. Veijo Meri -palkinnolla sekä Suomi-palkinnolla. Härkösen uusin teos on tänä vuonna ilmestynyt romaani Huomenna hän ei tule. Se kertoo leskeksi jääneestä keski-ikäisestä naisesta, joka alkaa ostaa seksityöntekijän palveluita.

Jarkko Tontti on julkaissut urallaan niin romaaneja, runoja,esseekokoelmia kuin nuorten fantasiakirjallisuuttakin. Eskoisrunokokoelmallaan Vuosikirja hän voitti vuonna 2006 Kalevi Jäntin kirjallisuuspalkinnon.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tontti on koulutukseltaan juristi, ja hänet tunnetaan aktiivisena yhteiskunnallisena keskustelijana, joka on kiinnittänyt huomiota etenkin sananvapauteen ja ihmisoikeuskysymyksiin. Tontilla on oma podcast-sarja Jarkko Tontti -podcast.

Loput kirjamessujen kirjailijavieraat julkistetaan myöhemmin.