Katso kuka voi saada lainaa pankista

Se kuka voi saada lainaa pankista on paljolti riippuvainen pankista, koska jokaisella pankilla on omat luotonmyöntökriteerit, jotka lainanhakijan on täytettävä. Luottotappioiden hallitsemiksi kaikki pankit pyrkivät varmistamaan, että lainanhakijan taloudellinen tilanne ja maksukyky ovat riittävät haettuun lainaan. Pankkien luottopäätökset perustuvat lukuisiin muuttujiin, joista tässä on esitelty yleisimmät.

Ikä ja asuinpaikka

Hakijan ikä ja asuinpaikka ovat usein tärkeitä muuttujia luottopäätöksessä. Hakija ei saa olla liian nuori tai vanha. Lisäksi hakijan pitää asua vakituisesti Suomessa ja pankin pitää pystyä todentamaan hänen henkilöllisyytensä.

Riittävät tulot

Hakijalla pitää olla säännölliset tulot, jotka riittävät taloudellisessa mielessä hyvään elämiseen lainan takaisinmaksun kanssa. Tulot varmennetaan yleensä palkkakuitista tai eläketodistuksesta, joka pyydetään lainahakemuksen liitteeksi. Tulotietoja verrataan menotietoihin, jotka saadaan usein tiliotteelta tai käyttämällä keskimääräisiä menoja perustuen hakijan demograafisiin tietoihin.

Luottotiedot kunnossa

Käytännössä jokaisessa pankissa maksuhäiriömerkintä luottotiedoissa johtaa automaattisesti hylättyyn luottopäätökseen. Lisäksi liiallinen velkaantuneisuus estää lainan saamisen. Mikäli olet pankin vanha laina-asiakas, historiallinen maksukäyttäytyminen edellisten lainojen kanssa on tärkeä tekijä luottopäätöksessä. Muista aina täyttää lainahakemus tarkasti, koska puutteellinen tai epätarkka hakemus voi johtaa hakemuksen hylkäämiseen.

Yhteenveto

Elämässä tulee vastaan tilanteita, joissa lainan hakeminen voi olla tarpeen. Olipa kyseessä sitten yllättävä terveysmeno, kodin remontti tai unelmien loma, muista aina lukea lainasopimuksen ehdot tarkasti. Laadi realistinen maksusuunnitelma, joka sopii omaan taloudelliseen tilanteeseesi. Varmista, että pystyt maksamaan lainan takaisin sovitun aikataulun mukaisesti. Ota lainaa aina harkiten.

Suomalaisen Alisa Pankin verkkosivuilla on kerrottu lisää siitä, kuka voi saada lainan pankista. Vieraile pankin kotisivuilla ja lue lisää aiheesta.