Paikallisuutiset

Kärsämäki tuli neljänneksi valtakunnallisessa Kilometrikisassa ja palkitsi parhaita polkijoitaan —Henkilökohtaisen palkinnon sai Marjo Ainasoja

Marjo Ainasojan pyörä on kulkenut yli kymmenen vuotta lihasvoimalla. Hän ei sähköavusteista pyörää kaipaa. Kuva: Outi levä

Kärsämäki tuli neljänneksi valtakunnallisessa Kilometrikisassa ja palkitsi kuntansa parhaan joukkueen, Kärsämäen VaKan eli varhaiskasvatuksen joukkueen. Henkilökohtaisen palkinnon sai Marjo Ainasoja.

VaKan joukkueeseen kuului Lastentalo Kuusipihan ja Satukontin henkilökuntaa: Niina Glad, Helinä Niskala, Heidi Tuohimaa, Jenni Vähäsöyrinki, Anne Arola ja Marja Pinola.

– Olin hyte-palverissa Satukontissa ja kysyin, voitasko tällainen pyöräily ottaa varhikselle (=varhaiskasvatus). Sain idean facebookista, aikaisemmin en ollut kuullutkaan kisasta, sanoo Glad.

Glad on ajanut työmatkoja ja käynyt Venetpalossa. Tuohimaa paljastaa, että hänen pyöränsä on “mummon pyörä”. Niskala ajaa metsässä ja sorateillä poikansa maastopyörällä. Gladin pyörä on kunnon läskipyörä, raskaan näköinen mutta maastossa kevyt. Kilometrejä kertyi kuitenkin palkintoon saakka, 1194,5 km, eikä into tähän:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tässä on haastetta ensi vuodelle, että ykkössija pysyy meillä, päättävät naiset.

Ainasojan henkilökohtainen kilometrimäärä oli 4559 km. Hän on ajanut samalla pyörällä, Helkama-Tuulella yli kymmenen vuotta. Ainasoja on Venetpalossa asuva metsäalan yrittäjä ja käy töissä Pyhäjärvellä.

– Työmatkani on 38 kilometriä, siinä kilometrit ovat kertyneet. En tosin ole ajanut joka päivä, kun joskus tarvitsen töissä myös autoa, perustelee Ainasoja.

– Pyöräilen myös vapaa-aikana ja etsin lähialueella uusia reittejä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ainasoja on kokenut polkija ja osallistunut myös pyöräilytapahtumiin. Toukokuussa osallistuin Pyhäjärvi-pyöräilyyn jo seitsemännen kerran. Polkiessa kunto on noussut vuosi vuodelta ja huomaan, että jaksan yhä pitempiä pyörälenkkejä.

Ainasojan pyörä on kolmivaihteinen.

– Se pysyy hyvässä kunnossa, kun sen huoltaa vuosittain, sanoo Ainasoja.

– Renkaat vaihdetaan vuosittain ja ketjua pitää silloin tällöin kiristää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Talviaikaan Ainasoja vaihtaa polkupyörän kuntopyörään.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä