Paikallisuutiset

Joukkueen tavoitteena tällä kaudella on päästä kahdeksan parhaan joukkoon

Kiilat Hockey edustusjoukkueen pelaajat vasemmalta: Akseli Parkkila, Kalle Vuolteenaho ja Manne Niskanen. Kuva: Veijo Toivoniemi

Haapajärven Kiilojen jääkiekkojaoston edustusjoukkueessa pelaa 20 + 2 (mv) pelaajaa. Joukkue pelaa tällä hetkellä pohjoisen alueen 3. divisioonassa ja lähes kaikki joukkueen pelaajat ovat Haapajärveltä. Yksi pelaaja on Reisjärveltä ja toinen Porista.

Joukkuetta valmentavat Jarmo Viippola ja Arto Autio, joka toimii myös joukkueen huoltajana. Toisena huoltajana joukkueessa toimii Jesse Laurila (mv) ja joukkueenjohtajana Sami Hautakangas.

Kausi alkoi syyskuun loppupuolella ja runkosarja päättyy helmikuun puolenvälin aikoihin. Runkosarjan pelejä kauden aikana kertyy yhteensä 18.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Viime kausi edustusjoukkueella ei ollut kovin menestyksekäs, koska joukkueessa pelasi useita pelaajia, joilla ei ollut kokemusta sarjapeleistä.

– Kotipeleissä pystyttiin pelaamaan aika tasaisia pelejä. Ei tullut missään vaiheessa mitään repeämisiä, että vierasjoukkue olisi tehnyt hyvin paljon maaleja. Taisteltiin kyllä ja on tärkeää että missään vaiheessa ei luovutettu ja yritettiin loppuun saakka. Joukkueessa on tällä hetkellä paljon nuoria pelaajia, nuorin on 17-vuotias ja pelaajien keski-ikä on noin 23—24 vuotta. Osa joukkueen pelaajista on tullut suoraan edustusjoukkueeseen harrastekiekon parista, Viippola kertoo.

Vaikka joukkue on nuori ja aikalailla kokematon, tavoitteet tällä kaudella on päästä kahdeksan parhaan joukkoon.

– Ylärajoilla meidän täytyy pelata ja parantaa peliä, jotta pääsemme siihen kahdeksan parhaan sakkiin. Jonkun verran on tullut joukkueeseen muutoksia, mutta runko on lähes sama kuin viime kaudella. Joukkueen rakentaminen on aikalailla vielä alkutekijöissään, mutta pelaajat ovat kyllä mielestäni sitoutuneet hyvin, Viippola sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Edustusjoukkueen nuorin pelaaja, 17-vuotias Santeri Vilppola tulee Porin Ässien junioreista ja tuo huiman vahvistuksen Kiilat Hockeyn edustusjoukkueeseen.

– Santeri on varmaan tässä tämän kauden ja lähtee ensi keväänä try outiin hakemaan paikkaa kovemmista sarjoista omassa ikäluokassaan. Santeri on sen verran nuori, että hänellä on vielä mahdollisuudet vaikka mihin, Viippola hehkuttaa.

Jarmo Viippola tietää mitä hyvältä pelaajalta vaaditaan. Viippola itse pelasi 1970 – luvulla Kärppien juniorijoukkueessa jääkiekkoa ja pelaaminen jatkui noin 18-vuotiaaksi saakka, kunnes parin välivuoden jälkeen hän siirtyi pelaamaan kaukalopalloa ja pelasi huimat 25 kautta kaukalopalloliigassa jossa voitti useita SM-mitaleja. Kokemusta huipulla siis riittää ja nyt Viippolan kokemusta hyödynnetään Kiilat Hockeyn edustusjoukkueessa.

– Hyvää luistelutaitoa ja kokemusta vaaditaan pelaajilta, koska näissäkin sarjoissa vauhtia riittää. Tuomarilinjakin on muuttunut nykyään aika tiukaksi ja kaikki ylimääräinen mailankäyttö ja selkään taklaaminen otetaan kyllä pois, Viippola kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pitkistä pelireissuista koituu joukkueelle isoja kustannuksia. Pisimmät pelireissut tehdään Kuusamoon, Suomussalmelle ja Oulu-Raahen alueelle. Rahaa joukkueelle kerätään hankkimalla ”kummiyrityksiä” sekä muita sponsoreita. Myös lipputulot ovat jaoston toiminnalle tärkeä tulonlähde.

– Kaikki joukkueemme pelaajat ovat itse hankkineet "kummiyrityksen". Kummiyritykset tukevat joukkueen toimintaa ja yrityksiä mainostetaan peleissä, esimerkiksi kun kotijoukkue tekee maalin, kuuluttaja kertoo maalintekijän nimen sekä pelaajan kummiyrityksen. Kesäisin pelaajat ovat myös tehneet välillä iltaisin ja viikonloppuisin talkootöitä ja sitä kautta ollaan saatu kerättyä rahaa tähän meidän toimintaan. Myös yritykset ovat kohtuuhyvin tukeneet meidän toimintaamme. Tulot koostuvat myös lipputuloista. Lipputulot menee pääosin tuomareiden palkkioihin ja jäämaksuihin, sanoo Viippola ja jatkaa:

– Katsojien määrä peleissä on kasvanut tällä kaudella. Ensimmäisessä pelissä oli 312 ja toisessa 340 katsojaa. Viime kaudella katsojia oli pelissä keskimäärin hieman yli 200. Nyt alkupeleissä on ollut tosi hyvin katsojia.

14.10.2023 pelattiin ottelu Kiilat Hockey – Teräs-Kiekko (Raahe), 3 – 5. Kiilat Hockeyn maalintekijät olivat Santeri Vilppola, Leevi Sippola ja Markus Peltoniemi. Kiilat Hockeyn maalivahti, Kalle Vuolteenaho torjui 43 kertaa ja ottelu keräsi 257 katsojaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä