Urheilu

Jarkko ”Liekki” Mehtälä on Suomen toiseksi vahvin mies: "Yleensä Mika on ollut ylivoimainen, mutta nyt pystyin laittamaan hänet tiukille"

Haapajärvinen Jarkko "Liekki" Mehtälä voimaili Suomen toiseksi vahvimmaksi mieheksi. Kisan voitti joensuulainen Mika Törrö.
Haapajärvinen Jarkko "Liekki" Mehtälä voimaili Suomen toiseksi vahvimmaksi mieheksi. Kisan voitti joensuulainen Mika Törrö. Kuva: Ilkka Kinnunen

Haapajärvi

Joensuulainen Mika Törrö, 43, voitti viidennen kerran peräkkäin Suomen vahvin mies-tittelin Alahärmässä Powerparkissa viime viikonloppuna. Voitto on historiallinen saavutus, sillä kukaan muu ei ole voittanut titteliä viidesti.

Miesten avoimessa sarjassa toiseksi tuli haapajärvinenJarkko ”Liekki” Mehtälä, 37. Alle 105 kiloisten sarjan mestaruuden voitti Joel Vuokila.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suomen vahvimmaksi naiseksi voimaili Nelma Nieminen. Toiseksi ja kolmanneksi tulivat Salla Romo ja Annika Karhu.

Kilpailu toteutettiin kahtena päivänä kymmenellä lajilla: kuorma-auton veto, tukkipunnerrus, conan eli taakan kanto aisassa, kottikärryn työntö ja kivien nosto.

– Tietysti pettymystä on mielessä, koska tavoite oli olla Suomen vahvin. Olen myös tyytyväinen, Suomen toiseksi vahvin mies – ei siihenkään moni pysty. Hyvä kisa saatiin aikaiseksi ja kahdeksanteen lajiin saakka taisteltiin tosissaan. Yleensä Mika on ollut ylivoimainen, mutta nyt pystyin laittamaan hänet tiukille. Odotan jo kovasti ensi vuotta, paljastaa Mehtälä.

Törrö ja Mehtälä kohtaavat seuraavan kerran jo elokuun lopussa Imatralla Strongman champions liigan finnish openissa, jonne on valittu muutama suomalainen ja kuusi kilpailijaa tulee ulkomailta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Näillä näkymin kisakauteni päättyy 18.9 Ranskan Lyonissa käytävässä kisassa, jonne lähden ylpeänä edustamaan Suomea ja Haapajärveä. Sitten onkin aika keskittyä treenaamiseen ja yhteistyökumppaneiden etsintään ensi vuodeksi. Lisäksi etsinnässä on lämmin lajiharjoittelupaikka talveksi, toteaa Mehtälä.