Paikallisuutiset

Jalkapallojaosto suuntaa korkealle: ”Suurin tavoite joukkueella ja valmennuksella on futsalin SM-mitali”

Inga Leppänen (vas.), Pinja Peräaho ja Noora Törmänen harjoittelevat jalkapalloa monitoimitalolla Haapajärvellä. Kuva: Veijo Toivoniemi

Haapajärven Kiilojen jalkapallojaostossa on harrastajia tällä hetkellä noin 140, mikä on paikkakuntaan nähden aika merkittävä määrä.

Harrastajat ovat pääosin vuosina 2008 – 2019 syntyneitä pelaajia. Jaosto järjestää kesäisin nuorille jalkapallokouluja, jotka ovat erittäin suosittuja. Menestystäkin on joukkueilla tullut. Merkittävin saavutus on C-poikien kuudes sija kevään SM – lopputurnauksessa, sama joukkue voitti myös myöhemmin kesällä Kokkola Cupin. D-tytöt ovat voittaneet vuosina 2021 ja 2022 Hippoturnauksen Jyväskylässä.

– Olemme äärimmäisen kiitollisia, että olemme saaneet alueen yrityksiä ja muita tukijoita tähän toimintaan vahvasti mukaan. Se on meille todella iso asia, kertoo jaoston puheenjohtaja Juha Palosaari.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jalkapallon harrastaminen jaostossa on pyritty tekemään kaikille nuorille lajista kiinnostuneille mahdolliseksi ilman taloudellisia haasteita. Myös kiusaamisen suhteen Kiilojen ja jalkapallojaoston toiminnassa on nollatoleranssi.

– Meillä on varattu erikseen rahasto, jolla voimme tukea perheitä, joilla on taloudellisesti tiukkaa tukea lapsensa jalkapallon harrastusta. Meillä on myös tavoitteena luoda eri ikäluokkien toiminnalle jatkuvuutta. On tarkoitus, että täällä on lapsilla kiva olla ja tänne on kiva tulla. Korostan myös kaikille jalkapallon harrastajille, että täällä ei ketään kiusata, korostaa Palosaari.

Jaoston tavoitteena on myös mahdollistaa harrastajien pelaaminen omalla tasolla.

– Meillä on ollut joitakin pelaajia Helmariturnauksessa ja vasta oli yksi pelaaja osa-alueleirillä Kuortaneella. Eli tarjoamme myös lahjakkaille pelaajille mahdollisuuden päästä eteenpäin joita tämä tosissaan kiinnostaa, kertoo valmennuspäällikkö Joni Toivonen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jaoston kaksi tukipilaria, valmennuspäällikkö (vas) Joni Toivonen ja jaoston pj Juha Palosaari. Kuva: Veijo Toivoniemi

Toivonen tietää mistä puhuu. Uran kohokohtana oli pelaaminen Tampereen Ilveksen B – junioreissa 2015. Kausi päättyi kuitenkin loukkaantumisiin ja sen jälkeen ura jatkui muissa joukkueissa. Jaoston valmennustehtävät Toivonen on aloittanut v. 2016 ja Palosaari v. 2018. Jaoston muista tukipilareista Palosaari ja Toivonen mainitsee Roni Hurmeen ja Heli Kankaan. Taustalla toimii myös useita muita henkilöitä ja yrityksiä.

– Jos valmennuksesta puhutaan, Joni on tärkein tekijä. Hän mentoroi, auttaa, sparraa, käy vetämässä treenejä ja opastaa myös muita valmentajia. Roni Hurme on myös pitkään valmentanut jaostossa, kuten Kankaan Helikin. Nämä kolme ovat käyttäneet tosi paljon aikaa ja työtä tähän toimintaan. Myös taustalla toimivat isä- ja äitivalmentajat sekä useat nuoret ovat tärkeässä roolissa. Valmentajia on aika vaikea saada mukaan mutta on ollut ilo seurata näiden uusien valmentajien tuloa porukkaan, sanoo Palosaari.

Jaoston tavoitteet ovat kovat, mutta mahdollisia aiemman menestyksen perusteella.

– Tämän hetkinen suurin tavoite joukkueella ja valmennuksella on futsalin SM-mitali, jota kohti mennään. Tästä on puhuttu sekä tyttöjen ja poikien joukkueiden keskuudessa, kertoo Toivonen haastattelun lopuksi.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä