Paikallisuutiset

Hyviä uutisia

Kuva:

Selänteen kuntien vinkkelistä voidaan kertoa hyviä uutisia päätoimittajaa kotvasen aikaa tuuratessa. Reisjärvellä uusi sote-keskus rakentuu kovalla työn touhulla. Valmista pitäisi olla jo viimeistään heinäkuussa. Uusiin tiloihin tulevat monet terveys- ja sosiaalipuolen palvelut aina lääkärin ja hoitajan vastaanotosta alkaen. Vanhoihin tiloihin jäävät vain arviointiyksikön tilat. Reisjärven sote-palvelut ovat saaneet uusia tiloja viime vuosina nopeaan tahtiin, siitä ovat esimerkkeinä pihapiirin suunterveyden ja neuvolan tilat.

Nykyisin sosiaali- ja terveyspalvelut järjestää Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue eli Pohde. Toivottavasti siellä on viisautta ja riittävästi valtiolta saatavaa rahaa järjestää meille tuiki tärkeät palvelut mahdollisimman kattavasti ja lähellä ihmistä. Sote-keskuksien palveluiden sisällöstä päätetään vielä tänä keväänä.

Haapajärvellä taas odotellaan teollisuusalueelle tulevaa biohiilitehdasta. Uutta innovaatiota ollaan tehty myös kaukolämpölaitoksella. Haapajärven Lämmölle on asennettu laitteita, joilla kaukolämmöstä voidaan tuottaa sähköä laitoksen omaan sähkön käyttöön. Sähkön säästyminen on kaikkien etu, varsinkin jos tulevinakin talvina energian hinta pomppaa ylös.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pyhäjärvellä ei jääty murehtimaan Euroopan syvimmän kaivoksen sulkeutumista, vaan siellä jatkuu työ kaivoskäytävien uusiokäytön hyväksi. Kaivosalueelle suunnitellaan myös mittavaa aurinkosähkölaitosta ja biokaasuautot voivat jo tankata Pyhäjärvellä. Kärsämäellä taas iloitaan Lujabetonin investoinneista. Näin vaalien alla täällä kannattaa poliitikkojen pistäytyä – ja myös vaalien välillä.

Antti Savela